Tejszínes sült paradicsomos, fokhagymás spagetti
2015. október 06. írta: Klarissza24

Tejszínes sült paradicsomos, fokhagymás spagetti

Édenkerti íz kavalkád, egyszerűen gyorsan finomat. :)

 

Egy csodás tészta, kevés alapanyag, nem túl sok idő. Akár hétköznapra, akár hétvégére, akárhogy is döntesz, ezt mindenképpen ki kell próbálnod!
Olyan egyszerű recept, hogy bárki el tudja készíteni és az íze csodás, ennek a tejszínes sült paradicsomos fokhagymás spagettinek, mely pillanatok alatt készen van 15 perc, van ennyi időd? 

tejszínes sült paradicsomos fokhagymás spagetti2

 
Tejszínes sült paradicsomos, fokhagymás spagetti recept
Hozzávalók:

40 dkg Barilla spagetti gluténmentesen itt és itt
1 doboz koktélparadicsom
4 nagy gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
10 dkg cheddar sajt - reszeljük le
friss bazsalikom
*Himalája só itt
pici chili pehely
½ kk *hétbors fűszer durvára darált itt
fél zöldhagyma zöldje
egy maréknyi olívabogyó
1 zacskó mozzarella sajt
½ csokor koriander levél – ha nincs friss, jó a szárított is, vagy petrezselyem
1 kk *lasagne alla bolognese fűszerkeverék itt

 A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni:
http://www.azsiabt.hu/
http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1

 

tejszínes sült paradicsomos fokhagymás spagetti1 

Tejszínes sült paradicsomos, fokhagymás spagetti recept
elkészítése:
A fokhagymát egy serpenyőben héjastul megpirítjuk, ha kész, félretesszük.

Két darab sült fokhagymát szétnyomunk, egy serpenyőben és felöntjük tejszínnel, belereszeljük a cheddar sajtot, fűszerezzük: sóval, borssal, bazsalikommal, lasagne alla bolognese fűszerkeverékkel, pici chili pehely, koriander levél – és lassú tűzzön, felolvasztjuk, felmelegítjük.

Közben egy másik serpenyőben a félbevágott koktélparadicsomokat megsütjük, – a vágott felével lefelé kezdjük sütni – ha megsült, megfordítjuk, és a tetejét egy picit sózzuk, borsozzuk. A sajtkrémes szószhoz adjuk. Vágott bazsalikommal megszórjuk.

tejszínes sült paradicsomos fokhagymás spagetti2

Sós vízben, és egy evőkanálnyi olajjal, kifőzzük a spagettit.

Ha megfőtt a tészta, akkor összeforgatjuk, a sajtkrémes tejszínes paradicsommal. Megszórjuk apróra vágott bazsalikommal, zöldhagymával, félbevágott olíva bogyóval, apróra vágott mozzarella sajttal, és reszelt cheddar sajttal tálaljuk. Díszítjük sült fokhagymával.

*Tipp: Én minden tésztát úgy főzök, hogy forrásban lévő vízbe teszem a sót, olajat és ezt követően teszem bele a tésztát, fedővel letakarva. Ha ismét felforrt egy percig főzőm és utána lekacsolom a hőt, és fedő alatt a maga levében puhára fő a tészta, annyi idő alatt, ami elő van írva a tészta zacskóján. Viszont mindenképpen meg kell kóstolni a tésztát, és amikor „al dente”azaz fogkemény állapotú, akkor jó, (ilyenkor nem biztos, hogy lejárt a megadott idő, nem baj, ez a jó), és már szedhetjük is az elkészült szószunkhoz.  

Aki bővebben szeretne a tészta főzéséről olvasni, jelen esetben a Barilla tésztáról, az alábbi bejegyzésénél olvasgathat:
http://hu.barilla.com/promo/index.jsphttp://hu.barilla.com/termekek/pasta/tesztak_teljes_kiorlesu_gabonabol/index.htmhttp://hu.barilla.com/termekek/pasta/klasszikus/Bavette.htm

  

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

süti beállítások módosítása