Egy igazi kényeztetés és extra adag jókedv mindenkinek…
Egy süti, ami már több millió ember életét édesítette meg a világon!...
Bárki könnyedén el tudja készíteni, egyszerűen nem lehet abbahagyni. Mire megkóstolnám, mindig megeszi valaki az összeset! Úgy jár rá az ember, mint maci a mézre! :)
Ha egyszer kipróbálod, minden héten ezt szeretnéd enni majd! :) Nincs is jobb érzés annál, mint amikor egy pillanat alatt elkapkodják a sütit a tányérról!
Gyorsan elkészíthető, csak összekevered és megsütöd a churrost, ennyi az egész. Imádni való kis finomság, chilis csokoládéval feldobva, energiát ad és élénkít…
Bátran próbáljátok ki, a csalódás kizárt… :)
Tekert churros/chilis csokoládéval
Hozzávalók:
2,5 dl víz
0,5 dl tej
2 ek kókuszcukor
fél mk *Himalája só
8 dkg vaj
15 dkg Bio tönkölybúza fehérliszt
½ kk sütőport
2 db tojás
1/2 kk vanília kivonat
1 dl tejszín
1 db narancs héja
3 kk fahéjas cukor
Sütéshez:
kókuszolaj
+ fahéjas cukor a hempergetéshez
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni:
http://www.azsiabt.hu/
Elkészítés:
Elkészítjük a fahéjas cukrot, őrölt fahéjat összekeverünk cukorral egy laposabb tálba, - hogy lecsöpögtetés után rögtön meg tudjuk hempergetni benne a fánkokat -, és tegyük félre.
Egy lábasba beleöntjük a vizet és a tejet elkezdjük melegíteni, és amikor már meleg, beletesszük a cukrot, sót és a vajat.
Amikor felforrt, pár perc múlva hozzákeverjük a lisztet. Jól elkeverjük, majd lekapcsoljuk a hőt, és hagyjuk kicsit kihűlni. Ez az úgy nevezett „égetett tészta”.
Ezt követően hozzáadjuk a tojásokat és a vanília kivonatot, majd robotgép segítségével simára keverjük és beletesszük a tejszínt, a reszelt narancs héját, és a fahéjas cukrot. És ismét jól elkeverjük. Sűrű és krémesebb állagot kapunk.
Felmelegítjük a kókusz olajat és csillag formájú véget teszünk a habzsákunkra, – célszerű eldobható habzsákot használni, abból nem folyik szanaszét a massza, viszont nagyon jó szolgálatot tesz a szilikonos habzsák is -, beletöltjük a masszát és szépen kinyomkodjuk a forró olajba, csiga tekert alakúra a fánkot. Figyelve rá, mert hamar sülnek a fánkok.
A megsült csigás churrost papírszalvétára szedjük, ezt követően fahéjas cukorba meghempergetjük és chilis csokoládé mártogatóssal kínáljuk.
Forró chilis csokoládé mártogatós
Hozzávalók:
150 dkg jó minőségű 70%-os étcsokoládé
1 kk vaj
1-2 dl tejszín
1 ek nutella
½ mk chili por – aki nem szereti, az elhagyhatja
Elkészítés:
Egy tálkába bele tördeljük a csokoládét, és hozzáadjuk a vajat, és gőz fölött elkezdjük felmelegíteni. Amikor már kezd jól felolvadni, amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a tejszínt és végül a nutellát. Maximum 1 percig forrhat. Jól keverjük el simára, ha teljesen szép fényesre felolvadt, akkor ízesítjük egy kis chilivel.
Ha készen vagyunk, poharakba vagy tálkába öntjük és a kisütött churrossal kínáljuk.
**Egy igazi kényeztető chilis csokoládé bulik alkalmával, ébren tartja a társaságot, így bátran áttáncolhatjuk az éjszakát. :) A csokoládé és a chili a legismertebb és legtermészetesebb ajzószer legálisan. :) A chili, ami kapszaicint tartalmaz, ez a morfin legközelebbi természetes formája. Chilis csokoládét este nem szabad enni/inni, mert nem tudunk elaludni tőle.
***A churros spanyol édesség, nagyon népszerű Spanyolországban, Franciaországban, a Fülöp-szigeteken, Portugáliában, Latin-Amerika (ideértve a brazil és a spanyol nyelvű Karib-szigetek), valamint az Egyesült Államokban. Cukorba mártogatva, Argentínában csokoládéval, vagy vaníliával töltik meg. Madridban forrócsokoládéba mártogatva fogyasztják. Leggyakrabban reggeliként vagy uzsonnaként szokták enni. Két típusa van Spanyolországban, az egyik, ami vékony (és néha csomózott), a másik, amely hosszú és vastag. A készítése öröklődött nemzedékről nemzedékre, és ma Spanyolországban szinte nemzeti jelkép. Forrás: Wikipedia
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat!
Klarissza