Egyszerűen spórolósan tökéletes!
Igazi 2:1-ben, ötletesen, egyszerű és kiváló ebédet, vagy vacsorát tudunk a családnak kínálni 30 percen belül.
Ez a finom libaleves folytatása, amit bárki elkészíthet, akár Márton napra is, és hozzá akár finom második fogásként. :)
Még gyerekkorom tájékán, az anyukámtól lestem el, hogy amikor ő levest főzött, akkor több hússal készítette, így kivette jó egy részét a levesből, (amikor félig megfőtt) tehát itt már kapott egy finom alapízt a hús, és azt követően, elkészítette, a második fogást, vagy a vacsorát nekünk. :)
Tehát, érdemes megfogadni ezt a praktikus ötletet egy étel alapanyagát felhasználva, készíthetünk különböző finom ételeket. Így most ennek a tükrében készítettem el ezt a finom rozmaringos ropogós libacombot-pikáns sült krumplival, mely tökéletesen beleillik, a Márton napi libasült fogásaként is. :)
Libaleves gazdagon receptemet, itt olvashatod!
Rozmaringos ropogós libacomb, pikáns sült krumplival gluténmentes recept
Hozzávalók:
2 db előfőzött libacomb
¼ kk durvára darált *ötbors fűszer itt
2 csipet *Himalája só
¼ *kakukkfű
1-2 fej lila hagyma
4-5 rozmaring ágacska
1 kk *sült burgonya fűszersó szerecsendióval itt
6-7 szem krumpli
½ dl kókuszolaj
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek
http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1
Elkészítés:
A liba levesünkben előfőzött és megmentett libacombokat, borsozzuk, sózzuk, szórjuk meg kakukkfűvel.
Pucoljuk meg a krumplit, és vágjuk kockára, helyezzük egy tepsibe és szórjuk meg sült burgonya fűszersóval, ezt követően tegyük a tetejére a liba combokat. Egy fej lila hagymát vágjunk, negyedekbe azt is helyezzük a krumplira körbe, ezt követően a tetejére tegyünk, rozmaring ágacskákat. Locsoljuk meg kókuszolajjal.
Tegyük a sütőbe és süssük ropogósra, kb. 20-30 perc. Ezt követően már tálalhatjuk ezt a finom, ínycsiklandozó fogást. Aki szeretné sült krumpli helyett, akár salátával, savanyúsággal is fogyaszthatja, ezt a finom rozmaringos ropogós libacombot.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza