Bűntudat nélkül nassolni!
Ha rád tör az édesség utáni vágy, érdemes elkészíteni ezt az egyszerű, laktató, egészséges finomságot. :)
A világ legfinomabb édessége! Az egész család imádja, ha tehetném, mindennap megsütném. :)
A banán tele van A-, B1-, B2-, B6- és C-vitaminnal, foszforral, magnéziummal, nátriummal, káliummal, vassal, cinkkel és rostokkal. 30 perc alatt egy kényeztető finomságot varázsolhatsz a családod asztalára. A gyerekek odáig lesznek érte, meg vissza. Kell ennél több? Próbáljátok ki. :) Kezdőknek is ajánlom, mert nagyon egyszerű elkészíteni.
Kókuszos ropogós sült banán/vanília fagylalttal és pirított kókusszal
Hozzávalók:
4 db banán félbevágva
Nedves anyagok:
1 db tojás
50 ml *kókusztej
100 ml szénsavas ásványvíz
Összekeverni
Száraz anyagok:
205 ml = (1/2 cup és 1/3 cup) Bio tönkölybúza fehér liszt vagy Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék - Aldiban kapható
80 ml = (1/3 cup) kukoricaliszt
½ mk szódabikarbóna
1 csipet *Himalája só
2 kk *kókuszcukor
Összekeverni
Bundázásához:
125 ml = (½ cup) kukoricaliszt
250 ml = (1 cup) kókuszreszelék
Sütéshez:
Kókuszzsír
Díszítéshez/tálaláshoz:
vanília fagylalt - Sparban lehet kapni, nagyon finom, gluténmentes dobozos vanília fagylaltot
menta levél
1 maréknyi pirított kókuszreszelék
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni:
http://www.azsiabt.hu/
Elkészítés:
Vegyünk elő egy serpenyőt és szárazon tegyünk bele egy maréknyi kókuszreszeléket, és pirítsuk meg, ha elkészültünk, öntsük ki egy tálkába mindenképpen, mert a forró serpenyőbe tovább sülhet és eléghet. (hamar pirul, így ne hagyjuk ott, hanem figyeljünk rá és kevergessük.)
Egy tálba tegyük bele a nedves anyagokat, egy másikba keverjük össze a száraz anyagokat, utána öntsük a szárazanyagokat a nedves anyagokhoz, és egy habverő segítségével keverjük simára. Úgymond sűrűbb palacsinta tésztát készítünk a fenti alapanyagokból.
Egy tányérba keverjük össze a bundázáshoz lévő alapanyagokat és tegyük félre. Vegyünk elő egy serpenyőt és tegyünk bele 3 ek kókuszzsírt és hevítsük fel forróra. Közben, a banánokat pucoljuk meg és vágjuk félbe.
Ezt követően a banánokat mártsuk bele a palacsintatésztába és utána a lisztes-kókuszreszelékbe forgassuk meg, hogy mindenhol jól befedje a kókuszreszelék, és tegyük a forró kókuszolajba. Hamar sülnek, tehát gyorsan kell dolgozni, és vigyázni rá, hogy nehogy elégjen. Hiszen csak a kókuszos panírnak kell szép arany barnára sülni. (Úgy sütjük, mintha rántott sajtot sütnék, ez a lényege, ott sem kell, hogy a sajt kifolyjon.) Ha megsültek a kókuszos sült banánok, szedjük egy papírszalvétára.
Ha elkészültünk tálaljuk egy-két gombóc vanília fagylalttal és szórjuk meg pirított kókuszreszelékkel és díszítsük mentalevéllel.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza