Csokoládés-narancsos sütőtökös torta…
2015. november 26. írta: Klarissza24

Csokoládés-narancsos sütőtökös torta…

Ünnepi ajánlat – Desszert…

 

Ajánlatom az ünnepi menühöz, egy leves, egy főétel és egy desszert finomságot olvashattok a következő blog oldalamon. Bármilyen ünnep is legyen, Hálaadás, Karácsony, vagy egy kis családi ünnep… ezek az ételek, nem luxus kategóriába tartoznak, nem drágák és egyszerűen bárki el tudja készíteni, ízletesek, finomak és mutatósak… :)

 Csokoládés narancsos sütőtökös torta8

 


Ezt az isteni finom süteményt, én most Hálaadásra készítettem. Egyszerű, és elronthatatlan, és 30 perc alatt készen van… 

 


Mennyeien csokoládés az alapja, és a tetején selymesen lágy vaníliás sütőtökkrém, mely fénylően sárga, mint a nap, egészen feldobja a hideg délutáni estét… :) Mert azért valljuk be, egy kis nasizás is kell… 

 

Érdemes kipróbálni, a gyerekek is imádják… :)

 

 Csokoládés narancsos sütőtökös torta3


Csokoládés-narancsos sütőtökös torta
Hozzávalók:
Tészta alaphoz:
4 tojás
12 dkg kókuszcukor
1,5 dl kókuszolaj
1,5 dl víz
26 dkg Bio tönköly fehér búzaliszt
1,5 csomag sütőpor
2 ek Holland light zsírszegény kakaópor
pici csipet *Himalája só
1 tábla 70-85 % étcsokoládé

Töltelék:
1 kisebb sütőtök – de ha nagyobbat kapunk, az se baj, használjuk fel csak a felét, a másik feléből, lehet belőle készíteni mandulás sütőtök krémlevest…
egy csipet *Himalája só
250 g mascarpone
1 zacskó vaníliás puding – főzős és cukormentes
3 ek kókuszcukor
2 db narancs reszelt héja
(ha sűrűbb lenne a krém, akkor még hígítsuk egy kis tejszínnel és narancslé keverékével, ez a sütőtök mennyiségétől függ)

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni:
http://www.azsiabt.hu/

 Csokoládés narancsos sütőtökös torta1

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt.

A 4 tojás sárgáját, cukorral habosra keverjük egy robotgép segítségével, és ezt követően, hozzáadjuk fokozatosan az olajat, majd a vizet, és habosra keverjük.

Ha elkészültünk, akkor adjuk hozzá a lisztet, sütőport és kakaóport. Megint jól keverjük el. Ha kész tegyük félre.

Csokoládés narancsos sütőtökös torta2 

A csokoládét, gőz felett olvasszuk fel, és ha egy kicsit hűlt adjuk a masszához.

A 4 tojás fehérjét verjük kemény habbá a robotgéppel, egy pici csipet sóval. Ha kész adjuk a kakaós-csokoládés masszához és egy spatula vagy fakanál segítségével óvatosan keverjük hozzá a tojásfehérje habot. – Először csak egy kanállal, utána mehet a többi tojásfehérje hab.

 Csokoládés narancsos sütőtökös torta4

Egy kapcsos tortaformába tegyük sütőpapírt, oldalát vékonyan kókuszzsírral vagy vajjal kenjük körbe ki, és öntsük bele a kakaós masszát. Előmelegített sütőben, 20-23 perc alatt készre sütjük. – 17 percnél tűpróba -.

 Csokoládés narancsos sütőtökös torta5

Vágjuk fel a sütőtököt, tegyük egy tepsibe és egy süssük meg, kb. 20-30 perc.

Amíg a sül a tök, addig készítsük el a vaníliás pudingot az utasításnak megfelelően, viszont 500 ml tej helyett csak 400 ml főzzük sűrűre. Ha kész, 3 ek kókuszcukorral ízesítsük, és tegyük félre hűlni.

 Csokoládés narancsos sütőtökös torta6

Ha megsült a sütőtök, hagyjuk egy kicsit hűlni és utána szedjük le a héját, és tegyük egy tálba. Egy robotgéppel keverjük össze egy kicsit, adjuk hozzá a szobahőmérsékletű mascarpone-t, a vaníliás pudingot, és egy narancs reszelt héját. Keverjük össze, és tegyük a torta tetejére, simítsuk el. Vagy akár meg is tölthetjük a tortát.

 Csokoládés narancsos sütőtökös torta7

Ezt követően tegyük a hűtőbe fél órára. Tálalásnál, díszíthetjük, reszelt étcsokoládéval, és tejszínhabbal kínáljuk, melyet habszifonba készítsünk el. :)

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

 

süti beállítások módosítása