Gyors éhségűző
Ha ezt a szendvicset készíted, garantáltan nem marad éhen senki… :)
Hogy miért is szeretjük, mert hasonló a meleg szendvicshez, és egy kis változatossággal, mégis egy kicsit más, gyors, tápláló és finom megoldás, ha már nagyon éhesek vagyunk…
Ez a ropogós fokhagymás két sajtos bagett, egy nagyon egyszerű és finom reggeli vagy vacsora, egy finom forró teával, nyami..., az biztos, hogy a gyerkőcök is imádják… :) érdemes kipróbálni…
Ropogós fokhagymás két sajtos bagett
Hozzávalók:
1 db baguette
100 g puha vaj
friss petrezselyem apróra vágva
2-3 gerezd fokhagyma - ízlés szerint
*Himalája só – ízlés szerint, ha szükséges, de vigyázva, hiszen a sajt is sós…
frissen őrölt *ötbors
1 tejszínes tubusos krémsajt
½ friss kapor
½ zöldhagyma – vagy snidling
5 dkg cheddar sajt
Ciabatta bagett elkészítéséről az alábbi blog bejegyzésemnél olvashattok:
https://fincsifalatka.blog.hu/2015/01/29/barbecue_chilis_csirke_teljeskiorlesu_ciabattaval_es_joghurtos_parmezanos_ontettel_383
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni:
http://www.azsiabt.hu/
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A bagettet bevagdossuk, hosszában és keresztbe, de nem vágjuk át teljesen az aljáig, inkább a háromnegyedig.
A puha vajat kikeverjük a tejszínes krémsajttal, sóval, borssal, az összezúzott fokhagymával és az apróra felaprított petrezselyemmel, kaporral, újhagyma zöldjével. A bagett réseibe beletöltjük a krémes fűszeres masszát.
Ezt követően, vékony szeletelt cheddar sajtot is teszünk a résekbe. Végül a krémes fűszeres masszával a tetejét is megkenjük, és reszelt sajttal megszórjuk.
Előmelegített sütőbe tesszük és kb. 10-15 percig sütjük. Akkor jó, amikor a sajt ráolvad. Tálalásnál szórjuk meg apróra vágott kaporral, újhagymával.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza