Itt az ideje a sütizésnek, ezt ki ne hagyd!. :)
Egyszerűségében nagyszerű, könnyű és diétás, keto epres gyümölcsös desszert.
Nincs is jobb érzés annál, mint amikor egy pillanat alatt elkapkodják a sütit a tányérról. :)
Könnyed, friss, hűvös, epres és nagyon gyümölcsös, egyszóval mosolyfakasztó. Nincs is jobb érzés annál, mint amikor egy pillanat alatt elkapkodják a sütit a tányérról. :)
Nyáron a nagy melegben jól behűtve, isteni finom hűsítő gluténmentes finomság.
Joghurtos túrótorta mézes gyümölccsel és tejszínhabbal KETO
Hozzávalók:
4 db közepes tojás
40 dkg zsíros túró – szobahőmérsékletű legyen
4 ek méz vagy juharszirup keto itt
3 ek görög joghurt
½ db citrom leve
3 ek mandulaliszt vagy bambuszrozsliszt (keto) - vagy gm esetén rizsliszt
1 kk sütőpor
Tetejére:
gyümölcs
méz vagy juharszirup keto itt
30% tejszín zacskós
1 zacskó habfixáló
menta
Joghurtos túrótorta mézes gyümölccsel és tejszínhabbal KETO
elkészítése:
A tojásokat válasszuk szét. A tojássárgáját, túrót, agavé szirupot vagy mézet, joghurtot, citromlevet, tegyük egy tálba és robotgéppel, keverjük el. Majd ezt követően, szitáljuk hozzá a mandulalisztet vagy babmuszrizslisztet, és a sütőport, és keverjük el.
A tojásfehérjét verjük fel habbá, és keverjük a tojásos-túrós masszához, de ezt már egy fakanál segítségével.
Egy kerek tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, öntsük bele a túrótorta masszáját, és előmelegített sütőben, 165 fokon, (én a gázsütőmön, tartalékon) süssük 20-40 percig, nekem 22 perc elég volt a sütésre.
Ha elkészült a joghurtos túrótortánk, hagyjuk kihűlni, kb. egy órán keresztül.
Addig vágjuk fel az epret, konzerv őszibarackot, vagy ha szezonja van a friss őszibarackot apró kockára és tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá az áfonyát és keverjük el 1 evőkanál mézzel vagy juharsziruppal.
De bármilyen más gyümölccsel is nagyon finom, málna, sárgabarack, szeder stb. ki, amit szeret. :)
A tejszínhabot verjük fel egy csomag habfixálóval, tegyük habzsákba és kínáljuk a joghurtos túrótorta mellé, vagy kenjük a torta tetejére, persze, csak akkor, ha mindenki szeretni a tejszínhabot. :) és utána szórjuk meg gyümölcsökkel. Mentával díszítjük.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
https://www.instagram.com/klarissza43/
https://www.instagram.com/fincsifalatka.blog.hu/
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza