A pokoli energia - Spanyol tarja/fűszeres rizzsel...
2016. július 12. írta: Klarissza24

A pokoli energia - Spanyol tarja/fűszeres rizzsel...

Ez valami csuda finom, nagyon megérte, villámgyorsan felfalta a családom… :)

Spanyol tarja-fűszeres  rizzsel 

Egy egyszerű egytálétel, ami után mind a tíz ujjadat megnyalod… :) Érdemes kipróbálni, szinte biztos, hogy a kedvenceid közé fog kerülni!... :)


Spanyol tarja-fűszeres  rizzsel4


Spanyol tarja/fűszeres rizzsel
Hozzávalók:
0,5 kg sertés tarja
2 evőkanál olívaolaj
kis darabka vaj
2 gerezd fokhagyma
1 db nagy vöröshagyma
1 db nagy sárgarépa
6-8 evőkanál paradicsomos lecsó
3 db paradicsom
1 db piros Kaliforniai paprika vagy tv paprika
1 kk *Himalája só
½ kk *ötbors őrölt fűszer
½ mk *chili pehely
Köret:
½ csomag petrezselyemzöld
2 bögre rizs
4 bögre víz
½ kk *Himalája só
egy nagy csipet *ötbors őrölt fűszer
1 kk kurkuma

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni:
http://www.azsiabt.hu/

Spanyol tarja-fűszeres  rizzsel7
Elkészítés:

A tarját 1x1 cm-es kockákra vágjuk, olívaolajon és egy kis darabka vajon megpirítjuk, addig, amíg kéreg sül rá, ha készen van, kivesszük a tarját egy tányérba.

Ezt követően beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, pirítjuk, majd a finomra vágott fokhagymát és ezt is összepirítjuk, majd a paradicsomot, és tovább pirítjuk egy picit, majd ezt követően a húst visszatesszük és sózzuk, borsozzuk, jól összekeverjük és egy kis vízzel (kb. 1 dl) felöntjük. Időnként kevergetni kell, hogy le ne égjen, mindig legyen mellettünk víz, mert apránként öntögetjük fel, hogy sűrű szaftja legyen. (Én szeretem az enyhén csípőset, így egy kis chili pelyhet is tettem bele, mert pikánsan isteni finom). Persze, ha gyerekek is esznek belőle, hagyjuk ki.

Spanyol tarja-fűszeres  rizzsel5
Majd tegyük bele a lecsót. Amikor kb. háromnegyedig megpuhult a hús, akkor a megpucolt sárgarépát félbe, majd negyedbe vagy fél cm-es karikára vágjuk és tegyük a spanyolos tarjához. Adjunk hozzá, egy evőkanál sűrített paradicsomot is jól keverjük el.

Spanyol tarja-fűszeres  rizzsel17
Amíg fő a spanyolos tarja ragunk, vágjuk fel a Kaliforniai paprikát, (melyből egy szeletet-darabnyit tegyünk félre ez lesz a díszítés, melyet majd nagyon apró kockára kell vágni, és egy kis vajon megfuttatni). A többi paprikát szintén 1 cm-es kockákra vágjuk és tegyük hozzá a húsos ragunkhoz. Akkor jó, amikor a hús megpuhult, de a sárgarépa még egy kicsit roppanós a paprikával együtt.

Spanyol tarja-fűszeres  rizzsel5
Közben elkészíthetjük a rizst is. Egy kis olívaolajon és egy pici vajon pirítsuk meg a rizst, tegyünk hozzá egy csapott kávéskanálnyi kurkumát és öntsük fel vízzel, sózzuk, borsozzuk és főzzük puhára, lefedve. (A rizst forrástól számítva, tartalékon kb. 5-8 percig főzzük lefedve. Akkor jó, amikor magába szívta a vizet, ekkor lekapcsoljuk a hőt és a fedő tetejére egy konyharuhát teszünk, úgymond bebugyoláljuk), kb. 5 percenként ránézünk, megkóstoljuk, egy villával felkeverve, ha puha levesszük róla a fedőt, hogy ne párolódjon tovább).

A petrezselymet vágjuk fel apróra, tegyünk félre a díszítéshez, majd a többit keverjük össze (villával) az elkészült rizzsel.

Spanyol tarja-fűszeres  rizzsel4

Tálaláskor formázzuk meg a rizst, egy bevizezett pohárformába töltjük a rizst, kiborítjuk a tányérra, köréje rakjuk a spanyol tarja ragut, szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemmel és az apróra vágott Kaliforniai paprikával.

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

 

süti beállítások módosítása