3 szuper finom és egészséges smoothie…
2016. augusztus 01. írta: Klarissza24

3 szuper finom és egészséges smoothie…

Nyáron a nagy melegben, sokunknak sincs kedve komolyabb, megterhelő reggelit vagy vacsorát fogyasztani…

 

 Málnás-áfonyás smoothie8

Egy pohár finom smoothie rengeteg vitamint, rostot, ásványi anyagot, aminosavat, enzimet tartalmaz, az teszi legjobban, aki minden nap megiszik néhány pohárral, mely otthon könnyedén elkészíthető és olcsóbb is, mintha a boltba vásárolnánk meg és tényleg csak pár percet vesz igénybe az elkészítése.

 

Szedres-szilvás smoothie6

Az alábbi gyümölcsös smoothie, mindegyike segít abban, hogy formába hozd magad és feltöltsd a szervezetedet vitaminnal.

 

Almás-sárgarépás smoothie

Mindegyik hozzávaló alacsony kalória és szénhidráttartalommal egészül ki, vagyis nem emeli meg nagyon a vércukorszintet. A recept végén, pedig megtudhatod, miben különbözik egymástól a smoothie, a turmix és a shake… :)


A smoothie adagok 1 főre számolva:
Málnás-áfonyás smoothie
Hozzávalók:

10 dkg friss málna
egy maréknyi friss áfonya
1 maréknyi friss baby spenót
1 dl friss narancslé
Agavé szirup vagy méz – ízlés szerint, ha szükséges, gyerekeknek édesítsük, jobban megisszák

Málnás-áfonyás smoothie7
Elkészítés:
A málnát, áfonyát és a spenótot tegyük a turmixba. A narancsot mossuk meg, és vágjuk félbe, csavarjuk ki a levét. Majd azt is öntsük a turmixba, és jól keverjük el. Kóstoljuk meg, ha szükséges ízlésünknek megfelelően, édesíthetjük agavé vagy mézzel.

Ezt követően, ha nem szeretjük a turmixba a magokat, akkor egy szűrön szűrjük át. Töltsük pohárba, és mentával díszítve igyuk meg. Tehetünk bele jeget is, ha van otthon.

 

Szedres-szilvás smoothie
egy marék szeder
3 db ringló szilva
fél sárgarépa
fél narancs leve
1 dl ásványvíz

Szedres-szilvás smoothie7
Elkészítés:
Magozzuk ki a szilvát, pucoljuk meg a répát és szeleteljük fel. Majd a narancs levét nyomjuk a turmixba, és tegyük bele a többi hozzávalót is. Jól keverjük el, töltsük pohárba, mentával díszítve kínáljuk.


Almás-sárgarépás smoothie

2½ db sárgarépa
2 db alma
egy maréknyi cékla levele
1 dl narancslé vagy ásványvíz

Almás-sárgarépás smoothie10
Elkészítés:
A turmixba tegyük bele a megpucolt, felvágott sárgarépát, a kicsumázott és feldarabolt almát, és cékla leveleit (szára nélkül, csak a levele). Jól keverjük el, töltsük pohárba, mentával díszítve kínáljuk.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó egészséget!
Klarissza

 

 

Miben különbözik a smoothie a turmixtól? És mi a shake?
A smoothie (ejtsd: szmuszi, angol jelentése: sima) egy krémes állagú, gyümölcsből és/vagy zöldségből készített – édes vagy sós -  ital, amely kiváló vitaminforrás. A turmixoktól elsősorban abban különbözik, hogy kizárólag növényi összetevőkből áll, hígítása nem tejjel vagy joghurttal történik, hanem vízzel, gyümölcslével. Jéggel is dúsítják, illetve fagyasztott gyümölcsből is készül.

Szedres-szilvás smoothie2

Az eredeti amerikai shake, nem más, mint tej és fagylalt összezárva. Az Egyesült Államokban később, aztán kezdték egyre inkább gyümölcsökkel is dúsítani a tejes-fagyis keveréket, így kezdett elvékonyodni a határ aközött, amit mi turmixnak, ők pedig shake-nek neveznek. A legismertebb és a legkedveltebb a csokoládé és a vanília shake. A turmixokkal ellentétben az alapanyagokat nem préselik vagy turmixolják, hanem összerázzák.

Almás-sárgarépás smoothie18

De bárhogy is készítjük el, csak a fantázia szab határt az isteni finom smoothie-nak, turmixnak vagy shake-nek. És erre a legjobb kísérletezés a nyár, amikor tele vannak a piacok sok gyümölccsel, zöldséggel. :) így felturbózhatjuk a szervezetünket sok vitaminnal, még mielőtt jönne a hideg-zord tél.

 

 

süti beállítások módosítása