Egészséges és ínycsiklandó finomság, hogy jól érezd magad!
Pofonegyszerű, sőt a kezdők is bátran hozzáfoghatnak. :)
Ki ne ismerné a jó öreg kelkáposztát, de néha hanyagoljuk, jó persze egy-egy ételre elővesszük, vagy amikor, épp felkapják a neten a kelkáposztaleves diétát, akkor mindenki rácuppan, viszont most hoztam nektek egy receptet, melyben egyszerű köretként szerepel a kelkáposzta. Isteni finom próbáljátok ki. :)
Bolognese chilis sült csirkemell füstölt szalonnás kelkáposztával KETO
Hozzávalók:
Káposzta hozzávalói:
1 db közepes kelkáposzta
150 g kolozsvári szalonna
200 g füstölt főtt csülök hús/lezsírozva
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
½ l füstölt csülök alapleve
250 ml csirkealaplé
víz ha szükséges
1 nagy csipet Himalája só
1 nagy csipet ötbors őrölt fűszer
4 ek kókuszolaj
Káposztához ízesített öntet:
1 kk eritrit vagy barnacukor
2 kk ecet
2 kk méz (Ketoba mézet lehet használni kis mennyiségben) vagy juharszirup
2 ek édes-chili szósz (keto itt)
Chilis sült csirke hozzávalói:
1 db egész csirkemell felvágva több szeletre
tej - (ketonál mandulatej vagy kókusztej)
bolognese fűszerkeverék
Himalája só
ötbors őrölt fűszer
2 ek kókuszolaj
1 kis darabka vaj
édes-chili szósz - (keto itt)
A hozzávalóknál lévő fűszereket, a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://www.azsiabt.hu/
Bolognese chilis sült csirkemell füstölt szalonnás kelkáposztával KETO
elkészítése:
A csirkemellet vágjuk több szeletre, sózzuk, majd tegyük egy tálba és öntsünk rá tejet, úgy, hogy ellepje, ebbe hagyjuk, piheni 30 percig. (Ettől igazán szaftos lesz, de lehet joghurtba, kefirbe, aludttejbe is pácolni, ami van otthon). Majd leöntjük róla a tejet, leitatjuk róla a felesleges folyadékot, majd sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg bolognese fűszerkeverékkel, majd tegyük félre.
A kelkáposztát vágjuk félbe, és a torzsát távolítsuk el, majd közepes csíkokra vágjuk fel. A szalonnát csíkokra, a füstölt csülök húst, hagymát kockára vágjuk fel.
Ezt követően készítsük el a káposztához az ízesített öntetet: a barna cukrot, ecetet, mézet, édes-chili szószt keverjük össze egy tálba.
Ha készen vagyunk, akkor vegyünk elő egy fazekat, tegyük bele a kókuszolajat, és kezdjük el pirítani a szalonnát. Majd adjuk hozzá a hagymát, a fokhagymát és dinszteljük tovább, majd dobjuk rá a főtt csülök húst, még kb. 1 percig pirítsuk össze, majd mehet rá a káposzta, utána az összekevert öntet, keverjük jól össze. Utána öntsük fel füstölt csülök alaplevével, csirke alaplével, és annyi vízzel, hogy a folyadék a káposzta feléig érjen. Kb. egy órát főzzük, néha megkevergetve, akkor jó, ha már puha, de roppanós még a pikáns kelkáposztánk.
Amikor már majdnem megpuhult a káposzta, akkor kezdhetjük kisütni a csirkemellet. Egy serpenyőbe hevítsünk fel kókuszolajat, dobjunk hozzá egy darabka vajat és süssük meg a csirkemellet, ha készen van, kenjük meg édes-chili szószos öntettel.
Tálaljuk a bolognese chilis sült csirkemellet, a füstölt szalonnás pikáns kelkáposztával, ebédre, vacsorára kiváló választás.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
https://www.instagram.com/klarissza43/
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza