Kakukkfüves sült tarja/ananász salsával...
2017. február 08. írta: Klarissza24

Kakukkfüves sült tarja/ananász salsával...

A rohanó hétköznapok 30 perces ebédje vagy akár vacsorája is lehet. Sőt, ha már a vendégek az ajtóban toporognak, de nincs ötleted az esti menüre, akkor ez jó választás, hiszen gyors, és könnyű megoldás... :)

 


Hazafelé a munkából minden alapanyagot be tudsz szerezni. De akár a másnapra kigondolt ebéd ötlet megvalósításában is sokat segít. Isteni finom, egyszerű elkészíteni, és kezdők is bátran hozzáfoghatnak, bizton állítom, hogy olyan finomság ez, mely elnyeri majd nem csak a Te, de családod tetszését is… :)

 

Kakukkfüves sült tarja/ananász salsával
Hozzávalók:

4-6 szelet tarja
*Himalája só
*ötbors őrölt fűszer
friss kakukkfű
friss borsikafű
Ananász salsa:
1 db ananász
1 fej lila hagyma
1 db kigyó uborka
1 szál zöldhagyma – zöldjével együtt
1 db lime leve
1 db nagy piros chili paprika (a nagyobb fajta, az nem olyan erős)
Köret: igény szerint, de elhagyható
½ kg burgonya
*sült krumpli fűszerkeverék
Sütéshez:
kókuszzsír


A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek

Elkészítés:
A tarja szeleteket sózzuk, borsozzuk, majd locsoljuk meg extra szűz olíva olajjal és szórjuk meg friss kakukkfűvel és borsikafű leveleivel. Ha elkészültünk, tegyük félre egy 15 percre.


Addig készítsük el az ananász salsát: pucoljuk meg az ananászt, vágjuk félbe, majd középen vágjuk ki a torzsáját, és vágjuk kockára, majd tegyük egy tálba. A lila hagymát félbe és vékony szeletekre, a zöldhagymát a zöldjével együtt karikára, a chili paprikát apró kockákra (vagy/nekem le van fagyasztva, ilyenkor jól lehet reszelni is), és az uborkát félbe, vájjuk ki egy evőkanál segítségével a magját és vágjuk szeletekre. Az összes alapanyaghoz facsarjunk hozzá egy lime levét. Jól keverjük össze és tegyük a hűtőbe.

Ha köretet szeretnénk hozzá, én a sült krumplit választottam, de el is hagyható, csak ananász salsával is könnyed ebéd vagy vacsora a kakukkfüves sült tarja. Ha még is szeretnénk köretet, én így készítettem: kisebb burgonyákat tegyük fel sós vízbe főzni, de ne főzzük készre, hanem csak háromnegyed készre. Majd hideg vízzel hűtsük le, majd szárítsuk le, és vágjuk félbe. Kókuszzsírba süssük ropogósra, arany barnára, szedjük ki egy nagy tálba vagy tepsibe, és még forrón szórjuk meg sült krumpli fűszerkeverékkel.

*Tipp: A sült krumpli tálalásig, úgy marad igazán ropogós, ha nem egymásra szedjük, hanem pld. én egy nagy tepsibe szoktam egymás mellé tenni, így a gőzben nem puhul meg, mint amikor egymásra pakoljuk. Ez érvényes pld. a rántott zöldségekre, húsra is... :)

Ezt követően süssük meg a szeletelt kakukkfüves sült tarját. Majd tálalásnál halmozzuk mellé az ananász salsát, és a sült burgonyát.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

 

süti beállítások módosítása