Gyöngyöző borban sült fokhagymás oldalas KETO
2017. február 18. írta: Klarissza24

Gyöngyöző borban sült fokhagymás oldalas KETO

Omlós, szaftos és ropogós kell ennél több?

Igazán finom lakoma. :)


Imádom a tepsiben készült sült dolgokat, mert az elkészítése nem igazán igényel sok időt, csak pár fűszer, jó minőségű hús és a sütő, ennyi kell a tökéletes végeredményhez. Gyorsan összedobjuk, és a legtöbb időt a sütőben tölti magányosan, mi meg csak arra várunk, az illatok áradatában, hogy minél előbb falatozhassunk belőle. :)


Ezzel a módszerrel, egyszerű és isteni finom falatokat kreálhatunk ebédre, vagy akár vacsorára is, de bizony nem csak hétköznapra, hanem hétvégére is kiváló választás. Sőt a kezdő háziasszonyoknak sem okoz gondot, ennek az elkészítése. Csak ajánlani tudom mindenkinek, mert isteni, de nem is szaporítom tovább a szót, jöjjön a receptem! :)

Gyöngyöző borban sült fokhagymás oldalas KETO
Hozzávalók:

1½ kg sertésoldalas
füstölt házi húsos szalonna
Fűszerek:
Himalája só
ötbors őrölt fűszer
szegfűbors őrölt
cayenne bors
bárány fűszerkeverék
friss kakukkfű ágacskák
friss borsikafű ágacskák
Zöldségek:
4-5 nagy gerezd fokhagyma
2 db nagyobb vöröshagyma
2 szál zöldhagyma
koktélparadicsom
kaliforniai paprika
zöldpaprika
1 db nagy golden zöldalma
egy nagy löttyintésnyi „gyöngyöző bor”
(én ezt a fajtát vettem: nagyon finom fogyasztani is:
http://vargabor.hu/boraink/premium-borok/1)
Saláta:
kígyóuborka
koktélparadicsom
zöldpaprika
Sütéshez:
kókuszzsír

A hozzávalóknál lévő fűszereket, a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek


Gyöngyöző borban sült fokhagymás oldalas KETO
elkészítése:
Az ötborst és a szegfűborst tegyük egy mozsárba és törjük össze. De ha, eleve őrölve van otthon az is jó.  Majd ezt követően, az oldalast vágjuk a csont mellett darabokra, majd sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük be bárányfűszerrel és szórjuk meg cayenne borssal.

Pucoljuk meg a hagymákat és vágjuk félbe, majd vastagabb szeletekre és tegyük egy tepsi aljára elrendezve. Az almát is pucoljuk meg, majd távolítsuk el a magházát és vágjuk negyedekbe, mehet ez is a hagyma tetejére. Majd helyezzük el az oldalast a hagyma és az alma tetejére. A fokhagymát reszeljük le, vagy egy fokhagymanyomón, tuszkoljuk át… :) keverjük el egy kis olíva olajjal, és ecset segítségével, kenjük meg a hús tetejét.


A tepsi aljára egy jó nagy löttyintésnyi gyöngyöző bort öntsünk. Majd ezt követően, vágjuk fel a koktélparadicsomot félbe, a kaliforniai paprikát, zöldpaprikát vastagabb csíkokra, vagy karikára a zöldhagymát vastagabb karikára és szórjuk az oldalas tetejére.

Majd vágjunk csíkokat a házi füstölt szalonnából és ezzel is ízesítsük a fűszeres sertésoldalas tetejét. Ezután vágjunk egy szeletet a szalonnából és vágjuk be, mint a kakastaréjt és azt egybe helyezzük el a tetején.

Ezt követően friss kakukkfűvel és borsikafű ágacskákkal szórjuk meg, majd tegyük egy kis kókuszzsírt a tetejére, és tegyük az előmelegített sütőbe, alufóliával lefedve 180 fokon kb. 1½-2 órára, majd alufólia nélkül még kb. 20-30 perc alatt süssük ropogósra/arany barnára.

Készíthetünk hozzá akár krumplipürét is, de az én választásom most a salátára esett, mivel nagyon szép húsos oldalast vettem, így lehet salátával is fogyasztani. Tehát vágjuk félbe az uborkát, egy kanál segítségével vájjuk ki a belső lágy magházát, és vágjuk fel, majd a koktélparadicsomot félbe, a zöldpaprikát karikára. Majd locsoljuk meg fehérborecettel és keverjük össze.


Tálaljuk a gyöngyöző borban sült fokhagymás oldalast, a fehérborecetes salátával.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
https://www.instagram.com/klarissza43/

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

 

süti beállítások módosítása