Kókuszos-csokoládé kocka...
2017. február 24. írta: Klarissza24

Kókuszos-csokoládé kocka...

Csábító őrültség…, Anya, ez isteni!

 



A kétszínű piskóta között a finom kókuszkrém nyami… :) Egy egyszerű sütemény is lehet gyönyörű, és finom, mely igazán csábító finomság, és nem igényel túl sok időt az elkészítése, mindössze 30 perc alatt készen is van… :)



Érdemes elkészíteni, ha rád tört az édesség utáni vágy, vagy bűntudat-mentes finomságra vágysz, de akár vendégváró is lehet, ha gyorsan kell valami finom! Mindenkinek jár egy kis kényeztetés!
Igazam van, vagy igazam van… :)


Kókuszos-csokoládé kocka
Hozzávalók:
Tészta:
4 tojás
6 ek kókuszcukor
1 dl kókuszolaj
1 dl 1,5 % tej
13 ek tönköly fehér búzaliszt
1 csomag sütőpor
2 ek light holland kakaópor - cukrozatlan
1 ek tej
Krém:
6 dl 1,5 %-os tej
1 csomag vaníliás puding - főzős – cukor nélküli
1 zacskó 20 dkg kókuszreszelék
5 ek kókusz cukor
3 púpos ek mascarpone
Tetejére:
10 dkg 85 %-os étcsokoládé
1 ek kókuszolaj
Díszítés:
mentalevél
kókuszreszelék

A kókuszcukorról, az alábbi blog bejegyzésemnél olvashattok:
https://fincsifalatka.blog.hu/2014/08/19/erre_is_szukseged_lesz_kokuszvirag_cukor


Elkészítés:
A tojás sárgáját, habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük az olajat és a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet is.

Két részre osztjuk: az egyikbe belekeverjük a 2 evőkanál kakaóport és az 1 evőkanál tejet.

A tojásfehérjét felverjük egy pici csipet sóval és azt is elfelezzük, és óvatosan egy fakanállal hozzákeverjük külön-külön a tésztához.


Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a kakaós tésztát, majd előmelegített sütőben, épp csak addig sütjük, amíg a teteje picit megszilárdul - nem kell megsütni teljesen -, kb. 5 perc sütés - gázsütőn -, de ez sütőtől függően eltérhet.


A krémhez kevés tejben simára keverjük a pudingport, és hozzáadjuk a többi tejet, ezt követően sűrűre főzzük, ha kész, a végén hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a cukrot. Jól keverjük el és adjuk hozzá a mascarpone krémet.

Amikor picit sült a barna tészta, kivesszük a sütőből, rákenjük a kókuszkrémet, erre rásimítjuk a világos tésztát, majd visszatesszük a sütőbe, és kb. 13-15 percig sütjük, ha szép aranybarna a teteje, akkor megsült.


A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, elkeverjük az olvasztott kókuszolajjal, majd rásimítjuk a kihűlt tésztára.


Ha a csoki megdermedt a tetején, szeletelve tálaljuk. Mentával és kókuszreszelékkel díszítjük.


Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat!
Klarissza

 

 

süti beállítások módosítása