A legjobb nachos sajtos fasírt/krumplipürével...
2017. április 22. írta: Klarissza24

A legjobb nachos sajtos fasírt/krumplipürével...

A fasírt remek étel, hiszen egyszerű elkészíteni, finom, és tápláló... :)

 

 

Emlékszem gyerekkoromba is a kedvencem volt a fasírt-krumplipürével, és szerintem nincs is olyan ember, aki legalább egyszer ne kóstolta volna… :) Lehet főzelék mellé, szendvicsbe, salátához is kínálni, akármilyen variációt választunk, mindig kiváló fogást tudunk rittyenteni vele… :)

 

Arról nem is beszélve, hogy azon kívül, hogy nagyon finom, annyira egyszerű az elkészítése. Ráadásul, ha van egy jó alaprecept, többféleképpen variálható. Ezért szeretem én is, nagyon sokféleképpen szoktam elkészíteni, most elhagytam az áztatott zsemle és zsemlemorzsaszórást, felcseréltem más alapanyaggal, így egészségesebb és gluténmentes is… :)
Próbáljátok ki, kezdőknek is ajánlom.

 

Nachos sajtos fasírt/krumplipürével
Hozzávalók:
Nachos sajtos fasírt:

½ kg darált sertéshús (80% hús-20% zsír arányban) – de lehet sertés/marha keverék is, ki ahogyan kedveli…
¼ szál füstölt száraz kolbász – apróra vágva – kisütve
2 db zöldhagyma – apróra vágva
1 db kisebb vöröshagyma – apróra vágva
5-6 db friss bazsalikom levél – apróra vágva
1 db közepes tojás
Fűszerek:
½ kk Toscana fűszerkeverék
½ mk *ötbors őrölt fűszer
½ kk *cayenne bors
1 db nagy gerezd fokhagyma – átnyomva
½ kk *Keleties bárány fűszerkeverék
½ kk *Jemeni kebab fűszerkeverék
½ kk majoránna
10 dkg gouda vagy cheddar sajt – reszelve
Köret:
1 kg burgonya
1 db marhahúsleves kocka
½ dl tejszín – ízlés szerint
½ ek vaj – ízlés szerint
1 dl tej – ízlés szerint
½ kk *Himalája só – ízlés szerint
kovászos uborka
Sütéshez:
kókuszzsír
3 maréknyi natúr nachos – összedarálva
1 ek szezámmag

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek


Elkészítés:
Egy tálba tegyük bele a darált húst, és a nachos fasírt hozzávalóknál lévő alapanyagokat. Majd a fenti fűszerekkel ízesítsük, jól keverjük össze kézzel.

Ezután a füstölt házi kolbászt vágjuk apró darabokra, és pirítsuk meg egy serpenyőbe, ezt követően adjuk hozzá a darált húsos masszánkhoz keverjük össze, majd adjuk hozzá a reszelt sajtot. Ha készen vagyunk, tegyük félre egy félórára.


Addig pucoljuk meg a krumplit, vágjuk kockára és tegyük fel főzni egy marhahúsleves kocka kíséretében.

A nacos daráljuk össze, de ne legyen lisztállagú, inkább szemcsés, ha készen vagyunk, töltsük ki egy tányérba és ezután tegyünk hozzá a szezámmagot.

Ha fő a krumpli, akkor kezdhetjük a nacos sajtos fasírt kisütését. A húsos masszából görgessünk golyókat, nyomkodjuk le a tetejét, a kezünk között, majd szórjuk meg mindkét oldalát a darált szezámmagos nachossal.

Ezt követően, egy serpenyőbe forrósítsunk fel kókuszzsírt, és süssük arany barnára a fasírtot.

Közben a megfőtt krumplit szűrjük le, hagyjunk egy kis főzővizet a krumplin, kb. 1-3 ek-nyit, adjuk hozzá a vajat, majd a tejszínt és a tejet, keverjük össze egy robotgép segítségével. Majd töltsük bele habzsákba és nyomjunk a tányérra kis krumpli halmokat, kínáljuk hozzá a nacos sajtos fasírtot, szórjuk meg apróra vágott zöldhagymával. Ha szeretjük, lehet hozzá kovászos, vagy csemege uborkát is kínálni a családnak.


Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

 

süti beállítások módosítása