Vágysz valami finomra?... :)
De munka után, már nincs nagy kedved sok bíbelődésre a konyhába, és nem is volt kedved bevásárolni, körbe nézve is csak szikkadt kiflit találsz otthon, nem gond!…
Pár perc alatt finom desszertet varázsolhatsz magadnak az esti pihenéshez…
Tányérra halmozva, vagy pohár desszertként is jól mutat, a lényeg, hogy Te, jól érezd magad...
Mutatom hogyan készítsd el... :)
Dejó-s (diós) guba
Hozzávalók:
0,5 liter tej
1 dl tejszín
1 vaníliás cukor
3 db kifli – én albán kifliket vásárolok, azok jó nagyok
10 dkg Dejó – ez diópótló – vagy dió darálva
porcukor – ízlés szerint
1 csomag vaníliás puding – főzés nélküli – ehhez 0,5 liter tej
Díszítés:
tejszínhab
Elkészítés:
A Dejó-t – vagy darált diót – egy tálkában összekeverjük ízlés szerint porcukorral.
A vaníliás pudingot robotgéppel, fél liter tejjel elkeverjük és félre tesszük. – ebbe nem kell cukor eleve édeskés az íze.
A tejet a tejszínnel és a vaníliás cukorral, melegítsük fel. – én itt sem szoktam plusz cukrot beletenni, elég a Dejó-s keverékbe.
A kifliket vágjuk fel egy kicsit vastagabb karikára és tegyük egy tálba.
A kiflikre a tejet rámerjük, figyelve, hogy ne ázzanak el.
Megszórjuk Dejó-s porcukorral, nem kavarjuk, csak egy kicsit összerázzuk, hogy ne törjenek össze a kifli falatkák. Tányérra szedjük, megcsurgatjuk vaníliás pudinggal és tejszínhabbal díszítjük.
Isteni finom melegen, hidegen is, bátran készítsétek el.
*Tipp: akinek van otthon egy kis Amaretto likőrje, az egy kicsit kevesebb tejet használjon, és locsolgassa meg a kifliket és helyettesítse egy kis likőrrel.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat!
Klarissza