Eperkrémleves mandulával KETO
2017. június 12. írta: Klarissza24

Eperkrémleves mandulával KETO

Csábító finomság 3 az 1-ben!

Csak mert szeretem. :)

 

Egy finom hideg tejszínes eperkrémleves, mely tápláló, vitamindús és hűsítő 3 az 1-ben csoda, igazán jól esik a meleg napokon. 

Sőt aki akarja, még luxusként egy-egy gombóc vanília fagylalttal a tetején is kényeztetheti magát. :)

Érdemes kipróbálni, nagyon finom, arról nem is beszélve, hogy ilyen formában a sok-sok vitamin sem veszik el, mivel nincs felfőzve az eper és a gyerekek is imádják. :) Sőt desszertként, vendégváróként is megállja a helyét.

 

 

Eperkrémleves mandulával KETO
Hozzávalók:
1 kg eper + 20 dkg - (szezonon kívül, lehet fagyasztott is!)
1 csomag vaníliás puding (keto étrendet követőek, házi keto vaníliáspudingot használjanak, recept itt)
0,5 l tej
2 ek eritrit vagy Agavé szirup vagy cukor – ízlés szerint 
2 dl 30% habtejszín - zacskós
tejszínhab a tálaláshoz
mandulapehely


Eperkrémleves mandulával KETO
elkészítése
:
Mossuk meg az epret, majd tisztítsuk meg. A lényeg ne előtt csumázzuk ki és utána mossuk meg, mert akkor az eper teleszívja magát vízzel.

Készítsük el a vanília pudingot az utasításnak megfelelően, fél liter tejjel. Ha kész tegyünk bele a cukrot. Hagyjuk kihűlni.

Tegyük az epret a turmixba és jól keverjük el.


Ezt követően a sűrű eper szószt, fokozatosan, öntsük a vanília pudinghoz és jól keverjük el, adjuk hozzá ízlés szerint a tejszínt, ezzel érjük el a kívánt sűrűséget, és ha szükséges, akkor mindenki ízlésének megfelelően cukrot, vagy másféle édesítőt, amit használ.

Akit zavar az eper magja, az mielőtt hozzákeveri, szűrje át egy sűrű szitán. Én a Nutribullet készüléket, használom, annyira jó, hogy még az epermagot is szétdarálja, így megoldódott a szitán való szűrése az ilyen dolgoknak, ajánlom mindenkinek.

Ha kész tegyük a hűtőbe, hogy jól lehűljön.


Tálalásnál a hűtött jéghideg eperkrémlevest, mandula pehellyel, apróra vágott eper darabokkal, eperszósszal meglocsolva kínáljuk. Tejszínhabbal, mentával díszíthetjük.

*Tipp: a mandula pelyhet egy száraz serpenyőbe meg is piríthatjuk. 

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza


Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

És akkor nézzük meg, milyen hatással van a szervezetünkre az eper!


Eper jótékony hatása:
A földieper finom és egészséges, ráadásul még fogyaszt is! Kiváló vértisztító, baktériumölő, és bőrünkre is jótékony hatással van!Gazdag vitaminokban A-, B1-, B2- illetve C-vitamin és ásványi anyagok kalcium, kálium, magnézium, vas, cink. Serkenti a vérkeringést, és fokozza a méregtelenítő folyamatokat. Ausztráliai kutatók felfedezték, hogy számos bogyóstermésű növény (pl. málna, vörös áfonya, földi- és faeper, szeder, fekete ribizli) gyümölcsének présleve 1:5 arányú hígításban gátolni tudja különféle baktériumok és a Candida albicans nevű gomba növekedését.

Eper, mint afrodiziákum?
Nincsen romantikus este eper nélkül. A legújabb kutatások szerint nemcsak finom ízének köszönhetjük huncutságunkat, hanem cinktartalmának. Ugyanis az eperben található magocskáknak magas a cinktartalma, mely befolyásolja a tesztoszteron jelenlétét a testben, ami fontos a spermium termelésben. Ha a cink szintje megnő, akkor a nők is sokkal jobban kívánják a szexet. Állítólag olyan anyagokat is tartalmaz, mely fokozza a vérbőséget nőknél és férfiaknál egyaránt.

Ennek a tökéletes gyümölcsnek is van hátulütője. Sajnos Magyarországon a leggyakoribb allergiát kiváltó gyümölcsök közé tartozik. Mint a legtöbb apró magvas gyümölcs, az eper is, csalánkiütést idézhet elő, az arra érzékeny embereknél. Szervezetükben hisztamint szabadít fel, így allergiás reakciót vált ki. Ha allergiásak vagyunk rá, akkor az egyetlen módszer, ha nem fogyasztjuk a gyümölcsöt vagy kibírjuk a vele járó kellemetlenséget. Forrás 

 

 

süti beállítások módosítása