10 perces: Lime sajttorta – sütés nélküli...
2017. június 25. írta: Klarissza24

10 perces: Lime sajttorta – sütés nélküli...

Nem csak Hófehérke álmodozik ilyen finomságról!

 

 

A lime a nyári sütemények kiváló kiegészítője, friss, fanyar, üde az íze. Ez egy egyszerűen és gyorsan 10 perc alatt elkészíthető sajttorta, utána már csak hűsöl egymagában... :) 

Sőt ehhez a tortához még a sütőt sem kell bekapcsolni, csak keverünk-kavarunk, és már mehet is a hűtőbe. Az eredmény pedig, hogy is mondjam, egyszerűen fenséges. 


Kezdőknek is ajánlom, mert hihetetlenül könnyű elkészíteni és kiváló vendégváró sütemény... :)

 

Lime sajttorta/sütés nélküli és gluténmentes
Hozzávalók:
Tészta alap:

200 g keksz gluténmentesen ittAldiban kapható vagy itt
100 g vaj 
(aki nem gluténérzékeny, az használhat édes kekszet, amit kedvel)

Lime mascarpone krém:
500 g mascarpone
2 tubus sűrített tej vagy konzerv sűrített tej ugyanannyi mennyiségben itt
3 db lime leve és reszelt héja
250 g hideg habtejszín felverve – ennek csak a fele szükséges, majd a sajttorta krémhez
1 db habfixáló
Díszítéshez:
+ 1 db lime reszelt héja

Elkészítés:
Verjük fel a tejszín a habfixálóval, egy robotgép segítségével, - de, azért, ne legyen túl keményre felverve a hab, - majd tegyük a hűtőbe.

Reszeljük le a lime héját és nyomkodjuk ki a levét. Majd tegyük félre.


A kekszet daráljuk össze, és adjuk hozzá az olvasztott vajat, majd keverjük el, és nyomkodjuk bele a kezünkkel, vagy egy kanál segítségével, egy kisebb kapcsos tortaformába.


Majd ezt követően, a szobahőmérsékletű mascarponét tegyük egy tálba, és keverjük el egy robotgép segítségével szép krémesre. Majd adjuk hozzá a sűrített tejet - (ez édesíti meg a mascarponét, más édesítésre nincsen szükség), - és keverjük el egy fakanállal, majd keverjük át a robotgéppel is egy picit.

Ezután adjuk hozzá a 3 db lime reszelt héját és a levét, és ezt is keverjük bele a krémbe. Ha elkevertük vegyük elő a hűtőből a felvert tejszínhabot és a felét keverjük hozzá. - (A többi felvert tejszínt, majd másra felhasználhatjuk.)


Majd az összekevert lime krémet öntsük a kekszes alapra, és 1 db lime reszelt héjával szórjuk meg a tetejét.

Tegyük a hűtőbe kb. 2-4 órára, amíg megdermed, utána lehet szeletelni és kínálni a kedves családunknak, vendégeinknek.



Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

 

süti beállítások módosítása