Nehéz a jóról lemondani, főleg, ha olyan klasszikusról van szó, mint a nokedli, de nem is kell, isteni finom gluténmentes nokedlit készítettem, a lányom nagy-nagy örömére... :)
A lányom csak annyit mondott, hogy „hékás, ez nagyon jó lett”, jobb, mint a búzaliszttel készült”. Mondtam neki, ennek nagyon, örülök… :)
Gondolom, sokan keresik még a megfelelő gluténmentes nokedli receptjét, főleg ha kezdők a témában. Ne keresd tovább, próbáld ki ezt a receptet! Ruganyos, harapható, ugyanakkor kellemesen puha tésztájú nokedli, ami nem fő szét, és amiről senki sem mondja meg, hogy gluténmentes. :)
Használjátok a receptet egészséggel!... :) Ajánlom az egészséges étrendet, diétát, fogyókúrát követőknek is...
Nokedli gluténmentesen
Hozzávalók:
15 dkg Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék itt - Aldiban is kapható
5 dkg Nagykun rizsliszt itt
5 dkg burgonyapehely itt - vagy bármely Bio boltban kapható
3 db tojás
½ kk *Himalája só
kb. 200-300 ml víz
Elkészítés:
Egy fazékban tegyünk fel vizet forrni, egy kk-nyi sóval.
A liszteket és a burgonyapelyhet tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá a sót, és az egész tojásokat, keverjük el, és adagoljunk hozzá annyi vizet, hogy sűrű nokedli állagú legyen, jól dolgozzuk/keverjük ki a tésztát.
Majd a forrásba lévő vízbe, - egy nokedli szaggató segítségével -, szaggassuk bele, keverjük meg, majd ha feljön a víz tetejére a nokedli még egy – két pillanatig főzzük, és már szűrhetjük is le. Egy ek-nyi kókuszolajjal keverjük el.
Használhatjuk bármihez, mint a búzaliszttel készült nokedlit, pld. csirkepörkölt, tojásos nokedli stb…
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza