Pikáns túrókrémmel töltött csirkemell sonkába göngyölve KETO
2017. július 23. írta: Klarissza24

Pikáns túrókrémmel töltött csirkemell sonkába göngyölve KETO

Ördögien jó!

Amilyen egyszerű, annyira nagyszerű… :)

 

Egy olaszos ízvilágú finom töltött csirkemellnek, senki nem tud ellenállni!

Túrót nem csak süteményekhez használhatjuk a konyhában. Különleges ízvilágot ad a pikáns túrókrém és a serrano sonka a csirkemellnek is. A töltött csirkemell egy örök klasszikus, ami mindig feldobja az étkezést, és tényleg csak a képzelet szab határt, hogy mivel töltjük meg. Kezdőknek is ajánlom ezt a receptemet, sőt vendégvárónak is kiváló, nagyon finom, laktató, és nem tart sokáig az elkészítése. 

Pikáns túrókrémmel töltött csirkemell sonkába göngyölve KETO
Hozzávalók:

8 db csirkemell
Himalája só – ízlés szerint
ötbors fűszer durvára darált – ízlés szerint
Pikáns túrókrém:
10 db aszalt paradicsom
8 db friss zsályalevél vagy ½ kk-1 kk szárított zsálya ízlés szerint
2 ek mascarpone
25 dkg zsíros túró
½ kk Himalája só
1 kk ötbors fűszer – durvára darált
1 maréknyi mandulapehely
1 db tojás
2 csomag szeletelt serrano sonka
kókuszolaj
Sült csirke szaft besűrítése:
1 db lilahagyma
1 kis darabka vaj
100 ml csirkealaplé 
apróra vágott petrezselyem
negyed citrom leve
Köret:
1 kg burgonya (Keto étrendet követők, hagyják el, helyette sült zellert készítsenek!)
sültburgonya fűszersó szerecsendióval

A hozzávalóknál  lévő fűszereket, a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek

Pikáns túrókrémmel töltött csirkemell sonkába göngyölve
elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.

A csirkemell oldalsó részeit, a kis darabkákat vágjuk le. Majd zacskózzuk be, ez mehet a mélyhűtőbe, jó lesz belőle készíteni későbbiekben, akár egy csirkeragut. Majd mindegyik csirkemellet, a végénél beleszúrunk egy éles késsel óvatosan és a végéig vágjuk, majd a késsel egyik széle felé is vágunk, majd fordítsuk meg a csirkében a kést, és a másik irányba is a széle felé vágunk, úgymond zsebet csinálunk a húsnak. Vigyázzunk arra, hogy amikor felszúrjuk a húst, ne lyukasszuk ki. Ha készen vagyunk, sózzuk, borsozzuk, és tegyük félre.


Az aszalt paradicsomot, vágjuk fel kisebb darabokra, és tegyük egy tálba. Majd a zsálya leveleket helyezzük egymásra, tekerjük fel és azt is vágjuk fel, mehet ez is a tálba. Adjuk hozzá a mascarponét, a túrót, sót, borsot, egy tojást és jól keverjük el. Ezután egy maréknyi mandulapelyhet vágjunk fel apróbb darabokra és szórjuk a pikáns túrókrémhez, és ismét keverjük el.

Majd vegyünk elő egy habzsákot és hozzá egy nagyobb lyukú kinyomó csövet, tegyük bele a habzsákba a túrókrémet, majd nyomjuk, töltsük meg a csirkéket a kivágott nyíláson keresztül. A végét tűzzük össze egy fogvájóval.


Ha elkészültünk, akkor a serrano sonkába tekerjük bele a csirkemellet, és tűzzük meg szintén a végét fogvájóval. Majd helyezzük a sonkába göngyölt csirkemelleket egy tepsibe, locsoljuk meg mindegyiket 2 ek kókuszolajjal, és alufóliával lefedve tegyük az előmelegített sütőbe. Süssük 15-20 percig, majd a fóliát levéve, pirítsuk meg kb. 15 perc alatt a csirkemellet.

Ha megsült a csirke szedjük ki, és hagyjuk egy pár percig állni. Majd egy serpenyőbe dobjunk egy kis darabka vajat, hevítsük fel, majd egy darab lilahagymát vágjunk apróra mehet bele, öntsük rá a csirkemellből lévő szaftot, keverjük el, öntsük fel 100 ml csirkealaplével, és főzzük felére, sűrűre. Majd kapcsoljuk le a hőt, szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel és egy kis citromlevével. Tálalásnál kanalazzuk a megsült csirkére.

A krumplit (Keto étrendnél a hasábra vágott zellert, kókuszolajban süssünk ki) pucoljuk meg és vágjuk fel nagyobb egyforma kockákra, majd tegyük fel hideg vízbe főzni, 2 kk-nyi sóval ízesítjük. Főzzük kb. 13-15 percig, háromnegyed részig kell megfőzni, majd szedjük ki egy rácsra, hogy lecsöpögjenek/leszáradjanak, kb. 20-30 perc.


Ezután tegyük egy tepsibe a krumplit, szórjuk meg szerecsendióval ízesített sültburgonya fűszersóval, locsoljuk meg 3 ek kókuszolajjal és mehet nagy fokozaton előmelegített sütőbe pirulni, időnként rázogassuk meg a tepsit. Kb. 20 perc alatt készen van.

*Tudtad? Hogy a piacon a termelőnél érdemes burgonyát venni? minél sárosabb a külseje, annál jobb. Hogy miért? mert ezek nincsenek akkor lekezelve, vízbe áztatva. Mert a tiszta külsejű burgonyákat, amiket a szupermarketekbe lehet kapni, lekezelik előtte, és mivel sokat áztatják, ezért nem lehet jó sült krumplit készíteni belőlük, mert sok vizet szívnak magukba.


Visszatérve a recepthez, amikor mindennel elkészültünk, tálalhatjuk a zsályás túrókrémmel töltött és serrano sonkába göngyölt sült csirkemellet, a rongyos sült burgonyával és kovászos uborkát is kínálhatunk hozzá. De akár saláta is lehet a köret a csirkemellhez. Ki ahogyan szeretné… :)

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

süti beállítások módosítása