Mert édesen szép az élet: Zebra csíkos meggyes-nutellás krém torta
2017. augusztus 12. írta: Klarissza24

Mert édesen szép az élet: Zebra csíkos meggyes-nutellás krém torta

Fini csodasüti a könnyed finomság! :)


Egyszerű, és gyorsan elkészül.



Legyen bármilyen alkalom, vagy akár hétköznap, vagy hétvége, vagy egy délutáni teázás, a sütemények nem maradhatnak el a menüsor végén.
Sokszor a leggyorsabb sütemény receptek, sokkal finomabbak, mintha órákat töltenénk a konyhában az édesség elkészítésével. Ha gyors és mutatós süteményt szeretnél varázsolni a családi asztalra, akkor ezt a zebra csíkos meggyes-nutellás krém torta receptemet próbáld ki… :) Kezdőknek is ajánlom, mert szinte elronthatatlan.


Zebra csíkos meggyes-nutellás krém torta gluténmentes

Hozzávalók:
8 db tojás – (ebből 6 db egész tojás és 2 db tojássárgája szükséges)
200 g cukor
150 g Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék itt – az Aldiban is kapható
50 g Nagykun rizsliszt én ezt használom itt – a Sparban is kapható
(aki nem gluténérzékeny, az használhat Bio tönkölybúza fehérlisztet)
egy csipet *Himalája só
½ csomag sütőpor
55 g vaj felolvasztva
3 ek Holland natúr kakaópor
Meggyes-nutellás krém recept:
4 ek nutella
500 g mascarpone
1 zacskó habtejszín
1 db habfixáló
kb. 2-3 maréknyi savanykásabb bogyós gyümölcs pld. meggy, ribizli - ízlés szerint
Tetejére:

porcukor – ízlés szerint




Zebra csíkos torta recept
elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Olvasszuk fel a vajat egy kis lábosba, és hagyjuk kihűlni, lehet egy tálkába is tenni és a mikroba felolvasztani.
Egy tálba üssük bele a 6 db egész tojást, és a 2 db tojássárgáját. (A fehérjét tegyük el a hűtőbe, jól lesz akár habcsóknak is.) Majd adjuk hozzá a cukrot és keverjük habosra egy robotgép segítségével. 
Kb. 3*-ára kell felverni, és olyan szép halványsárga lesz a színe.


Majd a kétféle lisztet, sütőport, sót, szitáljuk át, vegyünk ki belőle 3 evőkanálnyit és tegyük félre, majd a többi lisztet, adjuk hozzá a tojásos keverékhez, és jól keverjük el a robotgép segítségével.
Ha elkészültünk, akkor vegyük ketté a tészta massza mennyiségét. Vagy szemmértékkel dolgozunk, vagy, ahogy én csináltam, beleöntöttem két mérőpohárba és szó szerint elfeleztem a mennyiséget, majd töltsük két külön tálba.


Az egyikhez adjuk, hozzá az előzőleg kivet 3 ek-nyi lisztet, keverjük el. A másik masszához adjunk hozzá 3 ek-nyi natúr kakaóport, majd ezt is keverjük el a robotgép segítségével.
Ezután a kihűlt olvasztott vajat is felezzük el és adjuk egyenként a kakaós illetve a tojásos piskóta masszához és egy fakanál segítségével óvatosan keverjük el.


Ezt követően egy sütőpapírral kibélelt tortaformába, szó szerint kanalazzuk bele a piskóta masszát. Oly módon, hogy 2 evőkanálnyi tojásos piskóta massza kerül a tortaforma közepére, nem kell elegyengetni, aztán 2 evőkanálnyit a kakaós piskóta masszából teszünk rá a közepére a tojásos piskóta masszára, ezt sem kell elegyengetni, elterül magától szépen. Így folytassuk felváltva, amíg el nem fogy az összes tojásos illetve kakaós piskóta massza.
Tegyük az előmelegített sütőbe és 20-25 perc alatt süssük készre. Nekem a gázsütőmön 20 perc kellett. Végezzünk azért tűpróbát, hogy tutira megsült-e 20 percnél, ha nem ragad rá a tészta, akkor jó.

Ha elkészült a zebra csíkos tortánk, akkor hagyjuk kihűlni.


Meggyes-nutellás krém recept
elkészítése:

Egy tálba tegyük bele a szobahőmérsékletű mascarponét, nutellát és keverjük össze, egy robotgép segítségével. Majd a tejszín verjük fel egy csomag habfixálóval. A felvert tejszínhabbal lazítsuk, a nutellás krémet, óvatosan keverjük el.  Aki szeretne, tehet bele savanykásabb bogyós gyümölcsöt is a krémbe, pld. meggy, ribizli.


Én pld. úgy oldottam meg, hogy a krémet kettévettem, egyikbe tettem meggyet, a másikat pedig simán hagytam. Így a torta egyik fele meggyes nutellás lett, a másik fele meg sima nutellás krémes. Így aki nem akart meggyeset enni, az ehette a sima nutellásat. Bírom ám az igényeket, csak nem fogott ki rajtam a családom, megoldottam... :)

A kihűlt tortánkat vágjuk ketté és kenjük meg. A tetejét leheletnyi porcukorral hintsük meg tálalásnál és kínáljuk a családunknak, vendégünknek. Ha később tálaljuk fel, tegyük a hűtőbe.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

 

süti beállítások módosítása