Az olasz krumplinudli!
Házilag elkészítve a legfinomabb… :)
Az olaszok krumplis nudlija a gnocchi sokak kedvence, a különféle mártásokkal tálalt gnocchi (ejtsd: nyokki) sokféleképp és nagyon egyszerűen elkészíthető házilag is, ráadásul elkészíteni is elég egyszerű, isteni finom, laktató és olcsó is. Én most elkészítettem gluténmentesen is, egyszerűen tökéletes lett. :) Annyira, de annyira finom, hozzá a sült bacon és a sajtszósz, már is éhes lettem megint… :)
Kezdő háziasszonyoknak is ajánlom.
Zöldhagymás baconos, sajtszószos gnocchi gluténmentes recept:
Hozzávalók:
50 dkg héjában főtt burgonya, megtisztítva
egy csipet *őrölt szerecsendió
1 kk *Himalája só
½ kk *fehérbors
1 szál zöldhagyma zölddel együtt
15 dkg Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék itt - Aldiban is kapható
2 db tojás
Tejszínes sajtszósz recept:
1 zacskó tejszín
kb. 15-20 dkg gouda sajt – reszelve
1-2 csipet *ötbors durvára darált fűszer
Feltét:
1 tálca szeletelt bacon
(aki nem gluténérzékeny, az használhat Bio tönkölybúza fehérlisztet)
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek
Gluténmentes zöldhagymás gnocchi recept
elkészítése:
A burgonyát főzzük meg héjában, hámozzuk le, és egy krumplinyomón törjük át, még melegen. Hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután szórjuk meg lisztel és adjuk hozzá a tojást, fűszerezzük: sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg őrölt szerecsendióval, apróra vágott zöldhagymával, majd gyúrjuk össze. Inkább lazán, nem kell túlságosan kidolgozni, csak hogy jól összeálljon a tészta.
Ezután sodorjuk henger alakúra, és vágjuk fel belisztezett késsel.
Közben a vékony szeletelt bacont vágjuk fel nagyobb darabokra egy olló segítségével és egy serpenyőbe süssük kicsit ropogósra. Akkor jó, amikor a szélei már arany barna színűek.
Közben, forraljunk fel vizet, melyet sózzunk, és ha forr, dobáljuk bele a nyokkikat, akkor jó, amikor feljönnek a víz tetejére. Szedjük ki egy szűrőlapáttal és tegyük a sült baconre, rázzuk össze. Majd mehet rá a tejszínes sajtszósz, majd megint rázzuk össze és forrón tálaljuk.
Tejszínes sajtszósz recept
elkészítése:
A sajtot reszeljük le.
A tejszín kezdjük el felforralni, amikor már eléggé meleg, de még nem forr, majd dobjuk bele a reszelt sajtot, és jól keverjük el, ízesíthetjük egy-két csipet sóval, és készen is van.
Ezt a finom olasz gluténmentes zöldhagymás baconos, sajtszószos gnocchit forrón tálaljuk.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza