20 perces gyors fogás!
Végtelenül egyszerű és nagyon finom, ebédre vagy vacsira is kiváló. :)
Nem kell arra gondolni, hogy a posírozás, egy bonyolult konyhatechnikai művelet, egyáltalán, nem igényel nagy ügyességet.
Hogy mi is a posírozás?
Fűszeres, rendszerint savanykás lében gyöngyözve forralással (100 fokon, 15-20 perc) lassan végzett főzés. Ez különösen a halak, vagy gyenge húsok (pld. jérce,csirke,fácán stb.) elkészítéséhez ajánlott, mert ezzel az elkészítéssel még ízletesebb, azonkívül még zsírszegény, egészséges és diétás ételt tudunk varázsolni az asztalunkra.
Érdemes elkészíteni, sőt kezdőknek is ajánlom, mert egyszerűen elronthatatlan. Ez volt az első étel a szakács tanonc koromban, amit W.Gyuri bácsi vezetése alatt készítettem. :)
Posírozott halfilé paraj veloutéval KETO és petrezselymes burgonyával
Hozzávalók:
4 db halfilé
2-4 dl szárnyas alaplé
kis darabka halászlé sűrítmény itt
*Himalája só itt
*ötbors fűszer itt
2 dl fehérbor
Paraj velouté:
5 dkg vaj
1 gerezd fokhagyma
kisebb vöröshagyma fele
20-30 dkg paraj
2 dl tejszín
1 ek rizsliszt itt - Sparban is kapható - (Keto étrendben 2 g konjac lisztel sűrítünk)
Köret:
1 kg burgonya - (Keto étrendben ezen köretet elhagyjuk, a posírozott halfilé paraj veloutéval magában is tökéletes)
5 dkg vaj
1 csokor petrezselyem - apróra vágva
Tálalás:
citrom
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek
http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1
Posírozott halfilé KETO recept
elkészítése:
A halat sózzuk, borsozzuk, tegyük egy magas falú sütőedénybe, öntsük rá a hal sűrítményt, alaplevet, a bort, hogy ellepje, majd egy karika citromot és az előmelegített 100 fokos sütőbe tegyük bele, kb. 15-20 perc. Ha készen van, szedjük ki óvatosan a sütőedényből a halat egy tányérra és tegyük félre.
Paraj velouté KETO elkészítése:
Az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát vajon megfuttatjuk, majd dobjuk rá a parajt, és öntsük fel a leszűrt hal lével, amibe főztük. Majd készítsünk egy tejszínes habarást, keverjük el szép simára a tejszínt, a rizsliszttel - (keto étrendben konjac liszttel) és adjuk a parajhoz. Forraljuk össze és készen is van.
Petrezselymes burgonya elkészítése:
A kockára vágott burgonyát, tegyük fel sós vízbe főni, de ne főzzük szét, hiszen még utána, amikor készen van és leszűrtük, megpirítjuk/megfuttatjuk, még egy kis vajon futtatott petrezselyemmel.
Majd tálalhatjuk a tányér közepére a parajmártást, rá a posírozott halfilét, melyet reszelt citromhéjjal megszórhatunk és köréje a petrezselymes krumplit tegyük, majd egy cikk citrommal kínáljuk.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza