Mediterrán módra: Brokkolis-zöldséges csirke
2017. november 17. írta: Klarissza24

Mediterrán módra: Brokkolis-zöldséges csirke

Az ízek birodalma!


A sietős napokra, mindig jól jönnek az ilyen egyszerű, ám finom receptek.


Egy gyors ebéd, vagy vacsora fél óra alatt, bearanyozza a napunkat. És ha még egészséges, ízletes, akkor a mennyekben járunk. :) Kezdőknek is ajánlom, mert elronthatatlan recept, arról meg nem is beszélve, hogy isteni finom, laktató finomság. Tészta rajongóknak, meg egyszerűen kötelező!
Nem is szaporítom tovább a szót, már írom is a receptemet, melyet, ha elkészítesz, tuti mind a tíz ujjadat megnyalod utána, azt bizton állíthatom. :)


Brokkolis-zöldséges csirke recept - gluténmentes
Hozzávalók:

1 csomag makaróni tészta – gluténmentesen itt
½ csirkemellfilé
2 db közepes brokkoli
1 db cukkini
1 nagy sárgarépa
Pác:
3 ek *sherry ecet vagy *balzsamecet
2 ek barnacukor
60 ml *világos szójaszósz
1 ek friss gyömbér – reszelve
¼ kk *chili pehely
1 nagy gerezd fokhagyma – reszelve
3 ek *kukoricakeményítő
Fűszerek:
*ötbors durvára darált fűszer – ízlés szerint
*Himalája só – ízlés szerint
kókuszzsír itt
kis darabka vaj
tejszín
tej
½ csomag petrezselyem – apróra vágva


A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek
http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1

 



Brokkolis-zöldséges csirke
elkészítése:

A csirkemellet vágjuk fel kockára.

A pác összetevőit keverjük össze egy tálkába, majd a felkockázott csirkemellet tegyük bele, majd hagyjuk pácolódni minimum 30 percet.

A tésztát főzzük ki, 1 kk-nyi sós, forrásban lévő vízben. Majd szűrjük le, és egy kk-nyi kókuszolajjal keverjük össze, ízlés szerint sózzuk, ha szükséges.

A cukkinit és a sárgarépát reszeljük le, egy sajtreszelőn, így szép vékony darabkák lesznek.


A brokkolit, forrásban lévő, 1 kk-nyi sós, fél kk-nyi cukor, és egy csipet szódabikarbónás vízben. A forrásba lévő vízbe dobjuk, és 6 percig blansírozzuk. Majd jeges vízbe szedjük, vagy hideg vízbe leöblítjük. Így leállítjuk a főzést a brokkolinak. Tegyük félre a további felhasználásig.

Egy serpenyőt, vagy wokot hevítsünk fel, dobjunk bele fél ek-nyi kókuszzsírt, majd a pácolt és felkockázott csirkedarabokat süssük, pirítsuk meg, kb. 5-10 perc. Nagyon hamar készen van, ne hagyjuk magára, mert megég. Majd szedjük ki, egy tányérra.


Ezt követően, a serpenyőbe, dobjunk bele 1 kk-nyi vajat, majd adjuk hozzá a páclevet, sűrűsödni fog, mert ugye kukoricakeményítő van benne, öntsük fel tejszínnel és tejjel, jól keverjük el, borsozzuk, ízlés szerint. A lényeg selymesen, lágy szószos állagnak kell lennie.

Közben hevítsünk fel egy másik serpenyőt, tegyünk bele 1 kk-nyi kókuszolajat és vajat, majd a feldarabolt brokkolit, cukkinit, sárgarépát pár perc alatt, nagy lángon összefuttatjuk, sózzuk, borsozzuk ízlésünknek megfelelően.
Majd adjuk hozzá a kifőtt tésztát, a kisült csirkedarabokat és keverjük össze.


Tálalásnál locsoljuk meg a szósszal, és szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 


További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza



Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

 

süti beállítások módosítása