Ízes falatok: Gluténmentes császármorzsa, házi sárgabarack lekvárral
2017. december 05. írta: Klarissza24

Ízes falatok: Gluténmentes császármorzsa, házi sárgabarack lekvárral

Egy finomság, amivel biztos a siker!

 


Ezt muszáj megkóstolnod! Igazán egyszerű elkészíteni, de annál is egyszerűbb eltüntetni! Úgy jár rá az ember, mint maci a mézre!


Egy desszert, amiből nálunk tényleg korlátlan mennyiség elfogy! A lányom legnagyobb kedvence a császármorzsa, most gluténmentesen. Ez valami csuda finom, nagyon megérte!


Tuti villámgyorsan el fog fogyni nálatok is. Akár reggelire, akár ebédre készíted, de akár vacsira is kiváló, mindig nagy sikert arat! Kezdők is bátran elkezdhetik, mert nagyon könnyű elkészíteni és isteni finom. :) Szóval, ha rád tört az édesség utáni vágy, csillapítsd ezzel a finom, gluténmentes vaníliás császármorzsával, erre, nem lehet azt mondani, hogy nem kérek belőle. :)  Mindenkinek jár egy kis kényeztetés, vigyázat, mert függőséget okoz! :)


Gluténmentes császármorzsa recept, házi sárgabarack lekvárral
Hozzávalók:
1,25 dl tej
1 ek tejszín
60 g rizsliszt itt - Sparban is kapható
65 g Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék itt - Aldiban is kapható
3 nagy tojás
1 csomag vaníliás cukor
3 ek cukor
1 kk vanília aroma
50 g vaj
porcukor – ízlés szerint
baracklekvár – ízlés szerint


Gluténmentes császármorzsa
elkészítése:

A tejet, a tejszínt, rumaromát egy tálba tesszük és keverjük össze.

A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük egy robotgép segítségével, habosra, majd a kimért lisztet és a tejes keveréket, fokozatosan felváltva adagoljuk hozzá és keverjük össze.


Ezt követően, a tojás fehérjét verjük fel kemény habbá, egy csipetnyi sóval. Ha elkészültünk, egy fakanál segítségével keverjük a tojásos masszához, lazán, hogy ne törjön össze a hab, és maradjon levegős.

Két részletben szoktam kisütni. Egy serpenyőben hevítsük fel, a vaj negyed részét, egy merőkanál segítségével merjük bele a tészta felét, és az egyik oldalt süssük arany barnára. Majd fordítsuk át.


*Tipp: A könnyebb átfordítás miatt, amikor megsül az egyik oldala, utána négy részre vághatjuk egy lapos fakanál segítségével a tésztát, és egymás után, egyenként fordítsuk meg, szerintem, így a legegyszerűbb.


Kb. 1 percet süssük, és utána a lapos fakanál segítségével daraboljuk fel. (Lehet nagyobb darabokra is hagyni, de mi a kisebb darabokat szeretjük.) Majd közben adjuk hozzá, a másik negyed vajat apránként adagoljuk, és süssük készre.

Tálalásnál szórjuk meg porcukorral, és házi sárgabaracklekvárral kínáljuk, mentával díszítjük.

Aki nem gluténérzékeny, az alábbi linkre kattintva olvashatja a receptemet:
Vaníliás császármorzsa porcukorral meghintve és házi sárgabaracklekvárral

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

süti beállítások módosítása