Igazi villantós kaja!
Egy pohár hideg rosé, könnyen lecsúszik mellé.
Egyszerűen elkészíthető, ropogós kacsasült, igazán fejedelmi fogást varázsolhatunk a családi asztalra, némi extra finomsággal. Az isteni finom mangó saláta és a krémesen fűszeres sült édesburgonya-pürével, nem is kell ennél jobb.
Bár úgy tartják, hogy Kalifornia után a kacsamell fél legjobban a szárazságtól. :) Így akik szeretik a rosé kacsasültet, mindenképpen készítsék el. A vendégek szája is tátva marad, ettől a finomságtól, azt tuti garantálom! :)
Sőt a kezdők is hozzáfoghatnak, mert nem bonyolult elkészíteni!
Las Vegas-i sült kacsamell KETO mangó salátával és sült édes-burgonyapürével gluténmentes recept
Hozzávalók:
4 db pecsenye kacsamell
édes-steak bors
Las Vegas grill fűszerkeverék itt
Himalája só
3 ek kókuszolaj
Sült édesburgonya-püré: (Keto étrendnél zellerpürével vagy sült zellerrel fogyasszuk)
7 db közepes édesburgonya
2 kisebb ágacska friss rozmaring levélkéje
egy darabka vaj
sültburgonya fűszersó szerecsendióval – ízlés szerint
édes-steak bors – ízlés szerint
Himalája só – ízlés szerint
Mangó saláta:
(Keto étrendnél elhagyható, viszont én néha szoktam egyszer-egyszer belefér a basic ketoba)
2 mangó
2 szál szárzeller vagy más néven spanyol zeller
2 db Golden alma
1 szál nagyobb zöldhagyma - zöldjével együtt
1 csokor petrezselyem - apróra vágva
½ csokor friss menta - apróra vágva
1-1½ kk friss gyömbér - reszelve
kb. 100 ml extra szűz olívaolaj
egy csipet Himalája só
egy nagy csipet ötbors darált fűszer
2 db lime leve
egy nagy csipet cukor
egy csipet chili pehely - ha gyerekek esznek belőle, hagyjuk ki
A hozzávalóknál lévő fűszereket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek
http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1
Mangó saláta
elkészítése:
A mangót vágjuk kockára. Hoztam erről egy videót, így jobban áttekinthető, a pucolása, darabolása, mintha én most leírnám nektek.
https://www.youtube.com/watch?v=lvLdPjpELyU
Ezután az almát is vágjuk kockára, és tegyük mindkét gyümölcsöt egy tálba, locsoljuk meg a lime kifacsart levével.
Ezt követően a zellerszárat és a hagymát is vágjuk fel, majd adjuk hozzá. Majd jöhet hozzá az apróra vágott petrezselyem, menta és a friss reszelt gyömbér. Keverjük el, sózzuk, borsozzuk, én adtam hozzá egy nagy csipet cukrot, mert még nem volt annyira édes a mangó, plusz egy csipet chili pehellyel is megszórtam. Locsoljuk meg extra szűz olívaolajjal és jól keverjük össze az egészet. Majd tegyük félre, hogy összeérjenek az ízek.
Sült édesburgonya-püré
elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
Az édesburgonyákat mossuk meg, töröljük szárazra, majd tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és mehet 1 órára a sütőbe. A külseje (héja) ropogós, a belseje puha lesz. Úgy ellenőrizzük, hogy tuti készen van, hogy egy hústűt beleszúrunk, és ha könnyen lecsusszan a krumpli, akkor vajpuhára sült.
Ezután, óvatosan, hogy meg ne égessük a kezünket, vágjunk egy keresztet a tetejébe a krumplinak, majd egy konyharuha segítségével nyomkodjuk egy tálba a krumpli belsejét. Majd adjunk hozzá egy darabka vajat, (ízlés szerint ki mennyire szereti vajasan), apróra vágott rozmaringot, sózzuk, édes-steak borssal fűszerezzük, majd sültburgonya fűszersó szerecsendióval ízesítsük, és keverjük össze egy fakanállal püré állagúra.
Tálalásnál két evőkanál segítségével formázzunk galuska alakzatot, és így tegyük a tányérra, a sült kacsamell és a mangó saláta mellé.
Las Vegas-i sült kacsamell KETO
elkészítése:
A pecsenye kacsa bőrét vágjuk be, egy éles késsel, hosszanti és széltében is, de csak a bőrét, a húsába ne vágjunk bele. Ez vékonyabb zsírréteggel rendelkezik, mint a hízott kacsa mell.
Ezután a kacsahúst fűszerezzük be Las Vegasi fűszerrel, édes-steak borssal és sóval. Majd tegyük a hűtőbe 1 órára.
Egy serpenyőbe tegyünk kókuszolajat, hevítsük fel közepes lángon, majd a pecsenye kacsát, bőrős felével, tegyük bele, és lassan süssük zsírjára, vagyis aranybarnára a bőrét, majd megfordítottjuk (ha hízott kacsát sütünk, akkor annak több zsiradéka van, így öntsük ki a zsiradékot a serpenyőből, és utána pirítsuk meg a kacsa másik oldalát is.
Majd tegyük az előmelegített sütőbe 150-170 fokra kb. 8-12 percre, (persze sütő függő, de a rozé kacsa állaga kb. 150 fok 12 perc.) Kivéve az enyém, és a gyerekeké, mert azt egy kicsit tovább sütöttem 1-2 perccel, (még így sem fog kiszáradni) én így szeretem, és a gyerekeknek viszont nem adok rozé kacsasültet. :) Ha elkészült, alufóliával letakarva hagyjuk pihenni egy kicsit, így szaftosabb marad a hús. Majd szeleteljük fel ferdén, szórjuk meg édes-steak borssal, és egy pici sóval.
Ezután, tálalhatjuk a sült édes burgonyapüré és a mangó saláta mellé a Las Vegas-i sült kacsamellet.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza