15 perces lazulós házi koktél: A Karibi Piña Colada
2018. január 04. írta: Klarissza24

15 perces lazulós házi koktél: A Karibi Piña Colada

Egyike a legismertebb és legkedveltebb trópusi italoknak!

 

Ha vágysz egy kis lazulásra, mindenképpen készítsd el. :)



A karibi szigetvilág lakói, a parasztok és halászok a látogatók megvendégelésére üdítőül készítik. Ananászlevet és még zöld kókuszdió levét keverve frissítőt, vagy kókusztejet rummal összekeverve Sacao nevű italt kínálnak a vendégeknek. E két hagyományőrző italból jött létre a Pina Colada, melyet az Antillákon természetesen friss gyümölcsökből kevernek, és gyakran a kókuszdió héjából kínálnak.

De elgondolkodtál már azon, hogy "Ki csinálta az első Coladát?" A meglepő válasz, hogy aki felelőssé tehető a megalkotásában, valójában nem is karibi, hanem európai!

A neve Ramon "Monchito" Marrero - 1914-ben született Barcelonában, Spanyolországban. "Monchito" a karibi, San Juan-i Hilton Hotelben dolgozott, ahol minden vendéget egy pohár itallal üdvözöltek, amit Coco-Loco-nak hívtak. Ez az ital kókuszlikőrből, rumból és kókusztejből készült, és friss kókuszdióban szolgálták fel.
Egy napon, a kókuszvágók uniója úgy döntött, hogy sztrájkot hirdet a hotel ellen, és így "Monchito" hirtelen kókuszok nélkül találta magát!


Miután alkotását nem akarta közönséges poharakban felszolgálni, talált egy nagyobb mennyiségű ananászkészletet a hotelben. Levagdosta az ananászok tetejét, a Coco-Loco koktélokat beleöntötte és szívószállal felszolgálta őket. Ez csak egy kis ananász ízt kölcsönzött - és a mixer tudta, hogy valami jót fedezett fel. Hogy még jobban tökéletesítse az ízét, még adott hozzá törtjeget, és szűrt ananászt - és "Piña Colada" névre keresztelte. Mit is jelent ez? Egyszerűen egy spanyol szó "szűrt ananász".

Egy nagyon kedves ismerősöm Lné/Katika elmesélte, hogy pld: Kubában a Colada a kubai kávét jelenti, eleve cukorral készítik, es két pici poharat is adnak a felszolgált kávé mellé, ami segít abban, hogy megosszák a kávét a mellettük ülő barátokkal, Floridában legalább is így kínálják. :)

A Pina Colada egy népszerű női koktél itthon is. A hazai bárokban is igen népszerű, ismert italnak számít. További érdekességeket itt olvashatsz.

Piña Colada cocktail recept
Hozzávalók:
1 pohárhoz:
5 cl fehér rum itt és egy kis gm infó itt 
3 cl kókuszszirup itt
2 cl tejszín
1 dl ananászlé
4-5 dkg friss ananász
4 jégkocka


Piña Colada cocktail

elkészítése:
Én nagyon egyszerűen készítem el. A hozzávalóknál a fehér rumot, kókuszszirupot, tejszínt és az ananászlevet összekeverjük, beletöltjük egy turmixgépbe és jégkockákat szórunk rá, így jégkásás lesz. De aki, így nem szereti, az csak jégkockával kínálja.

Pohárba töltve, ananászkarikával is díszíthető.


Profi készítéséről, az alábbiakban nézheted meg a videót:

https://www.youtube.com/watch?v=GHoiERbd25k

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza


Jó esti pihenést, lazulást, vagy csajos bulizást. :)

Klarissza

 

 

süti beállítások módosítása