Gyerekek kedvence: Amerikai palacsinta némi extrákkal, ízekkel
2018. március 12. írta: Klarissza24

Gyerekek kedvence: Amerikai palacsinta némi extrákkal, ízekkel

De mi is imádjuk!


Egy fárasztó nap után, csak úgy, amikor vágysz egy kis kényeztető csodára!

 


Mi felnőttek is szeretjük, viszont a gyerekek odáig vannak érte, akár innen, akár a tengerentúlról nézzük, 20 perc alatt elkészíthető bármelyik változata.
Nagyon laktató, és elképesztően finom. Akár reggelire, uzsonnára, tízóraira, vagy csak úgy, amikor vágysz egy kis amerikai csodára. :) Sőt meg merem kockáztatni, hogy igazán jó választás, egy vendégváró finomságnak, vagy egy csajos délutánhoz. Egyszerű elkészíteni, így kezdők is bátran hozzáfoghatnak. :)

 

 

Nutellás és erdei gyümölcsös amerikai palacsinta gluténmentes recept
Hozzávalók: 
95 g Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék itt – Aldiban is kapható
25 g rizsliszt itt és itt – Sparban is kapható
Aki nem gluténérzékeny, az használhat 120 g Bio tönkölybúza fehérlisztet
1 púpozott kk sütőpor
1 csipet *Himalája só
3 db tojás
1,5 dl tej
1 kiskupaknyi vanília aroma
1 maréknyi kisebb gluténmentes csokoládépasztilla/csokicsepp itt és itt 
Tálaláshoz:
erdei gyümölcs lekvár
mirelit erdei gyümölcs, nyáron pedig friss bogyós gyümölcs
nutella
mókusmogyoró



Nutellás és erdei gyümölcsös amerikai palacsinta
elkészítése:

Egy tálba a liszteket, sütőport, átszitáljuk.

Ezután a tojássárgáját és a tejet összekeverjük, hozzáadjuk a vanília aromát, majd fokozatosan hozzáadjuk a liszthez és jól keverjük el.  


Ha készen vagyunk, akkor a tojásfehérjét verjük fel, egy csipet sóval, és adjuk hozzá a tojásos masszához, és óvatosan keverjük össze.

Ezt követően a kész tésztából, egy kisebb merőkanállal öntsük a forró, teflon palacsintasütőbe, egy – két darabot szórjunk meg csokoládé pasztillával.
– A palacsinta átmérője kb. 5 cm legyen. Mi a kisebbeket szeretjük, így többet is tudunk sütni egyszerre. Az amerikai palacsinta tésztája elég tömény, így nem folyik teljesen szét a serpenyőben -.


Süssük aranybarnára, mindkét oldalát 1-2 percig, amint hólyagosodni kezd, a teteje máris meg szoktam fordítani.

A gyerekek nagyon szeretik, ha az amerikai palacsinta emeletes, így ha kisütöttük az összes palacsintát, akkor kenjük meg nutellával 4 db-ot és apróra vágott mókusmogyoróval szórjuk meg, díszítsük.

A másik felét pedig lehet erdei gyümölcs lekvárral. Egy tálba szedjünk ki erdei gyümölcs dzsemet és keverjük el, egy kis forró vízzel hígítsuk, és ezzel a folyékonyabb lekvárral kenjük meg a palacsintákat és szórjuk meg erdei gyümölccsel.


Mindkét esetben tejszínhabbal kínáljuk. Viszont, lehet csak porcukorral megszórva kínálni, egy gyors rohanós reggeli napon a gyerekeknek, családnak vagy akár magunknak. :)

*Tipp: Én nem használok cukrot a tésztába, mivel a feltét az eléggé édes, így teljes mértékben kiegészíti az ízeket, de akinek esetleg szüksége van rá, az 1 tk cukrot adhat a tésztához.
Mivel én teflon palacsintasütőben sütöm, így nem használok hozzá vajat sem. De aki régi hagyományosat használja, az mindenképpen vajazza ki a serpenyőjét.


Aki nem gluténérzékeny, az használhat, az amerikai palacsinta tésztájához, akár teljes kiőrlésű lisztet, kukorica, kókusz, barnarizs, tönköly, hajdina, mandula lisztet is. A tésztához adhatunk reszelt almát, mazsolát, reszelt citromhéjat, fahéjat, darált diót-mogyorót. Csak a képzelet szab határt. :)

Én már készítettem kókuszliszttel is az amerikai palacsintát, házi nutellával, és Juhar sziruppal, vagy Agavé sziruppal ízesítve is, ezt a receptemet az alábbi linkre kattintva olvashatod:
Amerikai palacsinta egészségesen - ez nem gluténmentes

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza


 

süti beállítások módosítása