Finom, egyszerű és gyors!
Csak 30 perc és készen is van.
Nem egy bonyolult recept, de annál finomabb. :)
Isteni vacsora vagy ebéd, főleg ha kevés az időd, de a családnak gyorsan kell valami finomságot készíteni, érdemes ezt választani, mindig jól jön és bármikor bevethető ez a recept.
A hús kellemesen fűszeres, a tészta krémes, persze bármilyen tésztából elkészíthető, és mindig jól sikerül. Kiadós, és nagyon laktató. Sőt akár másnapra is csomagolhatsz magadnak a munkába. :)
Pisztáciás tejszínes csirkés tészta KETO gluténmentes recept
Hozzávalók:
½ kg csirkemellfilé
5 dkg füstölt házi húsos szalonna
½ póréhagyma
1 szál zöldhagyma
6 db koktél paradicsom félbe vágva vagy negyedbe, ha nagyobb koktélparadicsomot kapunk – 3 belefőzve, 3 db a végén
1 db piros Kaliforniai paprika, de lehet zöld, sárga vegyesen, vagy amilyet kapunk
egy kis darabka vaj
4 ek kókuszolaj
250 ml tejszín
200 g natúr pisztácia – darálva és egy kicsi durvára vágva
Fűszerek:
2½ kk Kaliforniai steak fűszerkeverék
egy csipet ötbors durvára darált fűszer
Himalája só – ízlés szerint
½ csokor friss petrezselyem
1 kk-nyi apróra vágott friss menta
1 csomag masni tészta – gluténmentesen itt
(Keto étrendnél néha paleolit mandulaliszttel készült tésztát használhatunk: itt)
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek
http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1
Pisztáciás tejszínes csirkés tészta
elkészítése:
A csirkemellfilét vágjuk fel vékonyabb csíkokra. A húsos szalonnát kockára, majd a póréhagymát, félbe és karikára, majd a zöldhagymát a zöldjével együtt karikára, tehát apróra.
Majd a koktélparadicsomot félbe, vagy ha egy kicsit nagyobbat kapunk, akár negyedekbe is lehet vágni. Majd a kaliforniai paprikát, apróra vágjuk fel.
A petrezselymet, majd a mentát is vágjuk fel apróra. A pisztáciát daráljuk le. Egy kicsit tegyünk félre, azt pedig késsel durvára vágjuk fel, ez lesz a tészta tetején díszítésnek. :) Ha elkészültünk, tegyük félre.
Ezután hevítsük fel a kókuszolajat egy teflon serpenyőbe, majd adjuk hozzá a vajat is. Ezt követően, mehet bele a húsos szalonna, és pirítsuk meg, majd a két féle hagyma, majd pirítsuk tovább. Majd mehet bele a paprika, és a paradicsom fele, de csak a fele. Majd adjuk hozzá a csirkemellfilét.
A hozzávalóknál lévő fűszerekkel ízesítsük, kivéve a menta és a petrezselyem, majd azt a végén adjuk hozzá. Pirítsuk tovább, többször megkavargatva, majd fedővel félig lefedve főzzük készre.
Közben főzzük ki a tésztát, majd szűrjük le. A tészta főzéséről, itt olvashattok.
Mielőtt készen lenne, a csirke, adjuk hozzá a tejszínt, a pisztáciát, a koktél paradicsom másik felét, jól keverjük el és fedő nélkül főzzük készre, itt már csak pár perc az egész.
Majd a végén adjuk hozzá a mentát és a petrezselymet, keverjük össze, és készen is van. Majd öntsük hozzá a kifőtt masni tésztát, és már tálalhatjuk is. (Vagy akár úgy is kínálhatjuk, hogy a tésztát kiszedjük, és rá a pisztáciás tejszínes csirkét, nálunk így kedveli a lányom :) A tetejét szórjuk meg durvára vágott pisztáciával, petrezselyemmel.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza