Baconbe tekert padlizsánnal töltött vagdalt KETO
2018. június 24. írta: Klarissza24

Baconbe tekert padlizsánnal töltött vagdalt KETO

Ellenállhatatlan falatok!

 

Íz mennyország!

A fasírt vagy fasírozott vagy vagdalt az egyik leggyakrabban fogyasztott magyar húsétel. 

 



Imádom, mert oly sokféleképpen el lehet készíteni. Az egyszerű, hétköznapi fogásból kis trükkel, igazán ínycsiklandó ételt készíthetsz. Gyors, egyszerű és mégis mutatós. Kínálhatod salátával, krumplipürével, vagy rizzsel, a lényeg hogy elképesztően finom. :)
Melegen és hidegen egyaránt fogyasztható, sőt kirándulások alkalmával a hús szendvicsnek is kitűnő, de akár vendégváró falatoknak is kiváló választás. Kezdőknek is ajánlom, mert egyszerű elkészíteni. :)


 

Baconbe tekert padlizsánnal töltött vagdalt KETO gluténmentes recept
Hozzávalók:
500 g darált hús
4 db zöldhagyma – apróra vágva, zöldjével együtt
1 db paprika
1 db nagy gerezd fokhagyma – reszelve, vagy fokhagymanyomón átnyomva
1 ek kókuszolaj
2 db kisebb padlizsán - sötét legyen a színe, és könnyű
2  csomag szeletelt bacon
Fűszerek:
1 kk Édes-erős steak bors
egy nagy csipet cayenne bors
¼  kk ötbors durvára darált fűszer
2 kk Jamaikai fűszerkeverék
1 nagy csipetnyi provence fűszerkeverék
1 csipet chili pehely
1 kk Himalája só
1 kk mustár
1 púpos ek majonéz (keto étrendnél Ajoli mártást használjunk recept itt vagy ez talán ezt
1 db tojás
15 dkg gouda sajt – reszelve
Saláta:
jégsaláta
paradicsom
zöldhagyma
uborka
paprika
Tálaláshoz:
Italiamo epres balzsamecetszósz itt vagy itt
parmezán sajt

Fázis fotók, katt a képre, ha nagy méretben megszeretnéd tekinteni:

  

 

 

 

 

   

 

 

 

 


A hozzávalóknál lévő fűszereket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek

Baconbe tekert padlizsánnal töltött vagdalt KETO
elkészítése:
A padlizsánt mossuk meg, és töröljük szárazra. A padlizsánt nyílt, erős lángon kell megsütni, én a gáztűzhely platniját használtam, kiválóan bevált, így finom füstős ízel lesz. Viszont kerti grillen is megsüthető. Vagy sütőben, grill sütőbe, viszont ebben az esetben nem lesz olyan füstős íze.
Akkor jó, amikor a padlizsán héja megszenesedik, mert annál finomabb a belseje, istenien füstös ízt add neki.

Ha készen vagyunk, tegyük egy műanyag tálba és fedjük le fóliával kb. 10-15 perc. Így a gőzben megpuhul a héja, és szépen le tudjuk szedni. Majd óvatosan, lehúzzuk a külső héját, és egy tányérra tesszük, hagyjuk kihűlni. Majd tegyük be a hűtőbe.


Egy tálba tegyük bele a darált húst, én sertéslapockát használtam, de persze bármilyen darált hússal elkészíthető, amit szeretünk.

Ezután készítsük elő a többi hozzávalót, vágjuk fel a zöldhagymát szárával együtt karikára, a paprikát apró kockára, reszeljük le a fokhagymát, és a sajtot is.

A hagymát, paprikát egy ek kókuszolajon dinszteljük meg, majd a végén adjuk hozzá a fokhagymát, és adjuk a darált húshoz.


Ezután a hozzávalóknál lévő fűszerekkel ízesítsük a húst, adjuk hozzá a tojást, és a sajtból kb. 10 dkg is adjunk a húsos masszához. Majd a kezünkkel jól keverjük össze. Majd tegyük a hűtőbe kb. 15-30 percre. De ha előre tervezünk, akár egy éjszakát is maradhat.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.


Ha letelt az idő, akkor egy jó nagy fóliát tegyünk a konyhaasztalra, és tegyük rá a húsos masszát, kezünkkel egyengessük el, majd egy nyújtófával, vagy sodrófával nyújtsuk ki kb. 1-1.5 cm vastagra, majd szórjuk meg a maradék 5 dkg reszelt sajttal.

Ezután tegyük a végére az egyik padlizsánt és fólia segítségével tekerjük fel, a feléig, vágjuk el a fóliát, majd tegyük át egy másik fóliával, úgy hogy a két végét meg tudjuk majd tekerni, szorosra, olyan kolbász alakúra. Csomózzuk meg, majd még egy 5-10 percre tegyük be a hűtőbe.
A másik fele darált húsos masszához, tegyük a másik padlizsánt és tekerjük fel. Majd ugyanúgy járjunk el, mint az előzőekben leírttal, ez is mehet, a hűtőbe,


Amíg hűsöl a padlizsánnal töltött húsos masszánk, addig egy kenyérformát béleljünk ki egy csomag szeletelt baconnal, úgy hogy egy kicsit fedjék egymást a szélek, és lógjon ki a végei a formából, majd csomagoljuk ki a húsos masszát és tegyük bele. A legjobb, ha belegurítjuk. :)


Majd a bacon szeletekkel fedjük be szorosan, először az egyik oldalát hajtogassuk rá, utána a másik oldalát, majd egy kicsit egyengessük el a kezünkkel a formában a kész baconos húsos masszánkat, úgymond formára igazítjuk. :)

Mehet az előmelegített 180 fokos sütőben 40 percre. Ha szép aranybarnára pirult a bacon, akkor vegyük ki, kenjük meg egy ecset segítségével, mézzel, és még tegyük vissza 3 percre.
Ha elkészült, akkor alufóliával letakarva, hagyjuk állni minimum 10 percig.


Itt két választásunk van, a másik húsos masszát megsütjük ugyanúgy, mint ahogy fentebb leírtam, erre kell a másik csomag bacon, vagy le is fagyaszthatjuk és később sütjük meg. Én megsütöttem mindkettőt, nagyon éhes volt a család. :)


A saláta hozzávalóit vágjuk fel, majd kínáljuk mellé a baconbe tekert padlizsánnal töltött vagdaltat. A salátát az epres balzsamecetes szósszal kínáljuk és parmezán sajt forgácsokat szeletelhetünk rá, egy sajtvágóval, vagy zöldségpucoló segítségével. De persze családnak mehet hozzá krumplipüré, vagy rizs is. Ha tartalmasabban akarunk keto étrendnél zeller vagy karfiolpürével ehetjük.


 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
https://www.instagram.com/klarissza43/

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza




 

süti beállítások módosítása