10 perces: Kanalas kolbászos-sajtos pogácsa
2019. január 02. írta: Klarissza24

10 perces: Kanalas kolbászos-sajtos pogácsa

 

Elronthatatlan és gyors pogácsa a mindennapokra. 

A pogácsák hercegnője!

 


Vihetjük munkába, gyerekeknek uzsis dobozba, mindig jól jön egy kis harapnivaló az úton. :)
Még ha fáradtan érkezünk is haza a munkából, akkor is összedobható, hiszen csak össze kell keverni 10 perc, és már süthető is. :)



Kezdőknek is ajánlom, hiszen ez a pikáns pogácsa, szinte elrontani sem lehet, mert annyira egyszerű. Arról nem is beszélve, hogy az egyszerűsége és pikáns-sajtos íze teszi ellenállóvá ezt a pogácsát, melyet a reggeli rohanásban csak felkapunk és ehetjük is. De akár kávé, tea mellé is kiváló. :)



Kanalas kolbászos-sajtos pogácsa gluténmentes recept
Hozzávalók:

220 g vaj - szobahőmérsékletű
250 ml tejföl  - szobahőmérsékletű - (én Magyar tejfölt, görög tejfölt, vagy házi tejfölt használok, azok jó sűrű tejfölök)
200 g Alfa-Mix vagy Schär mix C gluténmentes lisztkeverék
50 g rizsliszt
(aki nem gluténérzékeny, az használhat Bio tönköly fehér búzalisztet, vagy bármilyen sima lisztet, ugyanannyi anyaghányadban)
½ csomag sütőpor
1 kk szódabikarbóna
1 kk csapott *Himalája só
150 g cheddar sajt - reszelve
¾ szál Tóalmási tüzes száraz kolbász (gyerekeknek lehet Tóalmási csemege száraz kolbászt tenni bele) - apróra vágva, pirítva




Kanalas kolbászos-sajtos pogácsa
elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

A kolbászt vágjuk fel apró kockára, és egy serpenyőbe pirítsuk meg, ha készen van, akkor szedjük ki egy tálkába, a kiolvadt zsírja nélkül és hagyjuk kihűlni.



Amíg pirul a kolbászka, addig a liszteket, sütőport, szódabikarbónát, sót szitáljuk át. A sajtot reszeljük le.


Ezt követően, a puha vajat és a tejfölt tegyük egy tálba és egy robotgép segítségével keverjük simára. Majd adjuk hozzá, apránként az összekevert és átszitált lisztet, és keverjük jól el, majd adjuk hozzá a cheddar sajtot, és a kolbászt, de ezt már egy fakanállal forgassuk bele a masszába.


Ezután egy sütőpapíros tepsibe egy fagylaltos kanál segítségével kanalazzuk a kolbászos-sajtos pogácsa masszát, úgy, hogy hagyjuk a pogácsák mellett helyet.



Majd az előmelegített sütőbe, süssük kb. 20-25 percig. Nekem a gázsütőmön 20 perc kellett.
Isteni finom, megunhatatlan és egyszerű kanalas kolbászos-sajtos pogácsa.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza


Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza


 

süti beállítások módosítása