Nagy kedvenc: A piskóta gofri
2019. január 20. írta: Klarissza24

Nagy kedvenc: A piskóta gofri

Kényeztető finomság, bárhol-bármikor!

Ki, ahogyan szeretné. :)
Az amerikai palacsinta variációk egyike a gofri, - más néven: waffle.


Az egyik nagy kedvencem a sok variáció közül, a piskóta gofri, most ezt készítettem el gluténmentesen. :)
Sőt a sós változatot is kedvelem, hiszen reggelire, uzsira vagy vacsira, egy gyors kenyérpótlónak is kiváló, hiszen csak be kell keverni a tésztaalapot, és amikor szeretnénk enni, csak kisütjük. Ugyanúgy bármivel megkenhető, mint a kenyér és feltét is bármi lehet, a sonkától kezdve a sajton át, a rántott csirkemellen keresztül bármi, amit szeretünk enni. Édesen, mehet a nutella is rá a gyerekeknek.
Gyerekeknek uzsis dobozba is tehető, akár natúron, porcukrosan, vagy szendvicsként sós változatban. Sőt vendégvárónak is kiváló.

Az alapreceptet egy régi receptem adta, melyet az alábbi linkre kattintva találjátok, sőt további praktikákat, ötleteket is olvashattok: 
Gofri titkok egy régi recept alapján



Piskóta gofri gluténmentes recept
Hozzávalók:
480 g Alfa-Mix vagy Schär mix C gluténmentes lisztkeverék itt és itt
20 g rizsliszt itt és itt
(aki nem gluténérzékeny, itt találja a különböző gofri receptemet)
1 csipetnyi *Himalája só
½ csomag sütőpor
2 tojás
20 dkg margarin - szobahőmérsékletű
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 dl tej
2,5 dl víz 
(ha ropogósabb gofrit szeretnénk, akkor több vizet és kevesebb tejet tegyünk bele)
1 citrom reszelt héja
Étcsokoládés krém:
1 zacskó „Hass” gluténmentes csokoládé pudingpor itt
½ l tej
50 g 70% étcsokoládé
2 ek cukor
Fehércsokoládés vaníliás krém:
1 csomag „Hass” vaníliás pudingpor itt
½ l tej
50 g gluténmentes fehércsokoládé
2 ek cukor
Tetejére:
tejszínhab
porcukor
kókuszreszelék
mandulás-mogyorós puszedli


Piskóta gofri
elkészítése:
A liszteket, sót, sütőport átszitáljuk.

A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral és a tojások sárgájával, reszelt citromhéjjal habosra keverjük. Majd hozzáöntjük a tejet, elkeverjük.

Ezután lisztet adjuk hozzá, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy piskótatészta sűrűségű, könnyen kenhető, lágy masszát kapjunk.

Ha kész félre tesszük, és felverjük a tojás fehérjét, kemény habbá, majd a masszához keverjük egy fakanállal óvatosan.


A gofri sütő mindkét lapját étolajjal vékonyan megkenjük egy ecsettel. – én ezt nem szoktam, mivel teflonbevonatú a sütöm, és amúgy is margarint adunk a tésztához –. Bekapcsoljuk a készüléket, és amikor a jelző lámpa kialszik, az alsó lapra ráöntünk egy merőkanálnyi tésztát, hagyjuk elterülni – ha sűrűbb a massza, kicsit elsimítjuk -. Majd rázárjuk a felső lapot és a gofri palacsintát aranysárgára sütjük. A gluténmentes gofrit tovább kell sütni, kb. 8-10 perc.


Nekem volt egy régebbi teflonos gofri sütöm, immáron több mint 10 éves volt, viszont sehogy se tudtam megsütni a gluténmentes gofrit. Aztán rájöttem, hogy mivel már régi, talán ez lehet a gond, így megváltam tőle, és vettem egy új sütőt, amúgy is már ki akartam cserélni. :)
A választásom a Delimano Joy Family szendvics,- grill-, gofri-, és fánk sütőre esett, mivel ez 4:1-ben, csak a sütőlapokat kell cserélni a gépben, így csak egy gép van, de négy funkcióval, és kevesebb helyet is foglal. :) Szóval igazam volt, cserélni kellett a régit, ebben tökéletesen megsült a gluténmentes gofri. :)

Ha esetleg szeretnétek ilyen 4:1-ben Joy Family szendvics,- grill-, gofri-, és fánk sütőt itt elérhető, szívesen segítek benne, nálam meg is rendelhető a cégnél.
Studió Moderna/Topshop cégnél:
a 06-1-452-5129 vevőszolgálati
telefonszámon, Sebők Klárát kérjétek, átadják az üzenetet és visszahívlak benneteket, szívesen segítek bármiben, akár dormeo, delimano, walkmaxx, wellneo, topshop termékek esetében is.


A gofri tálalása:
Itt a fantázia nem ismer határokat!
A gofri mellé külön tálban kínálhatjuk a krémet, tejszínkrémet, édes mártást: vaníliamártást, borsodót, különböző puding variációkat, tejszínhab kíséretével és gyümölcs öntettel, agavé sziruppal vagy juhar sziruppal is meglocsolhatjuk, és még sorolhatnám. :)
De készíthetünk hozzá forró öntetet is: pld. baracklekvárt vízzel és egy kupica rummal elkeverve egyszer felforralva.
Ha sós gofrit sütöttünk, megkenhetjük szendvicskémmel, körözöttel, csinálhatunk belőlük falatkákat sajttal, vagy felvágottal, de akár sült csirkecombbal is receptjét itt olvashatjátok, kínálhatjuk vendégeinknek.


Az én választásom, az étcsoki és fehércsoki krémre esett, főzzük meg a csokoládés és vaníliapudingot a csomagoláson lévő utasítás szerint fél-fél liter tejjel. Majd tördeljük bele a csokoládékat. Jól keverjük el. Ízlésünknek megfelelően adjunk hozzá cukrot, ha szükséges.


Ha készen vagyunk, kínálhatjuk a finom gluténmentes gofrit a családunknak. Locsoljuk meg étcsokis puding krémmel, szórjuk meg kókuszreszelékkel, mandula pehellyel és kínáljuk tejszínhabbal, vagy fehércsokis pudingos krémmel, tejszínhabbal és mandulás-mogyorós puszedlivel a tetején kényeztessük magunkat.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó gofri sütést!
Klarissza


 

süti beállítások módosítása