Fini csodasüti: Kinder Schoko Bons torta, mascarpone-nutellás krémmel
2019. március 31. írta: Klarissza24

Fini csodasüti: Kinder Schoko Bons torta, mascarpone-nutellás krémmel

Kinder meglepetés torta, a könnyed finomság! 

 


Páratlanul finom, egyszerű, és gyorsan elkészül, kell ennél több?



Legyen bármilyen alkalom, vagy hétköznap, akár hétvége, egy délutáni teázás, a sütemények nem maradhatnak el a családi asztalról. :)


Sokszor a leggyorsabb sütemény receptek, sokkal finomabbak, különlegesebbek, mintha órákat töltenénk a konyhában az édesség elkészítésével. Ha gyors, egyszerű és mutatós süteményt szeretnél varázsolni a családi asztalra, akkor ezt az egyszerű kinder schoko bons tortát próbáld ki. Ezt a finom tortát, most a lányom készítette, névnapi meglepetés torta volt a barátjának. :) 
Kezdőknek is ajánlom, mert szinte elronthatatlan.



Kinder Schoko Bons torta, mascarpone-nutellás krémmel gluténmentes recept

Hozzávalók:
8 db tojás – (ebből 6 db egész tojás és 2 db tojássárgája szükséges)
200 g cukor
150 g Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék vagy Schär mix C gluténmentes lisztkeverék
50 g Nagykun rizsliszt
(aki nem gluténérzékeny, az használhat Bio tönköly fehér búzalisztet, vagy bármilyen sima lisztet, ugyanannyi anyaghányadban)
egy csipet *Himalája só
½ csomag sütőpor
55 g vaj felolvasztva
Tejszínes mascarpone-nutellás krém: 
1 kis üveges nutella
500 g mascarpone
20 g cukor
1 zacskó habtejszín
1 db habfixáló 
Tetejére:
125 g kinder schoko bons - gluténmentes
125 g kinder bueno - ez nem gluténmentes




Kinder Schoko Bons torta, mascarpone-nutellás krémmel
elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Olvasszuk fel a vajat egy kis lábosba, és hagyjuk kihűlni, lehet egy tálkába is tenni és a mikroba felolvasztani.

Egy tálba üssük bele a 6 db egész tojást, és a 2 db tojássárgáját. (A fehérjét tegyük el a hűtőbe, jól lesz akár habcsóknak is.) Majd adjuk hozzá a cukrot és keverjük habosra egy robotgép segítségével. 
Kb. 3*-ára kell felverni, és olyan szép halványsárga lesz a színe.


Majd a kétféle lisztet, sütőport, sót, szitáljuk át, majd adjuk hozzá a tojásos keverékhez, és jól keverjük el a robotgép segítségével. 

Ezután a kihűlt olvasztott vajat is adjuk hozzá piskóta masszához és egy fakanál segítségével óvatosan keverjük el.

Ezt követően egy sütőpapírral kibélelt tortaformába (26 cm-es), öntsük bele a piskóta masszát.


Tegyük az előmelegített sütőbe és 20-25 perc alatt süssük készre. Nekem a gázsütőmön 20 perc kellett. Végezzünk azért tűpróbát, hogy tutira megsült-e 20 percnél, ha nem ragad rá a tészta, akkor jó.

Ha elkészült a piskóta tortánk, akkor hagyjuk teljesen kihűlni, majd vágjuk ketté.


Tejszínes mascarpone-nutellás krém
elkészítése:
 
Egy tálba tegyük bele a szobahőmérsékletű mascarponét, a cukrot és egy robotgép segítségével, keverjük el.

Majd a tejszín verjük fel egy csomag habfixálóval. A felvert tejszínhabbal lazítsuk, a mascarpone krémet, óvatosan keverjük el, egy fakanál segítségével.  


A kihűlt tortánkat vágjuk ketté és kenjük meg nutellával. Viszont, előtte a nutellát mikroba egy kicsit melegítsük meg, úgy hogy folyékony legyen, így jobban kenhető, de vigyázzunk, ne melegítsük túl, mert akkor összeáll és megkeményedik. Kb 1 perc a melegítési idő, de közben én többször ellenőriztem, mivel nekem még régi mikrom van.

Ezután, a nutella krémre kenjük rá, a mascarpone krémet, majd tegyük rá a torta tetejét, és az oldalát, tetejét is kenjük meg mascarpone krémmel.


Ezt követően, aki gluténérzékeny az csak kinder schoko bons csokoládé darabkákkal díszítse, mert az gluténmentes. Aki, viszont nem gluténérzékeny, az mindkét csokoládéval díszítheti, kinder schoko bons és kinder bueno-val.


A lányom úgy oldotta meg, hogy csak az egyik felét díszítette kinder schoko bons és kinder bueno-val. Így aki, nem szereti a csokoládét, az is tud belőle enni, illetve külön díszítheti, aki gluténérzékeny, mint ő, magának a tányéron, szeletelés után kinder schoko bons-al.


*Tipp: Természetesen, aki nem szereti a nutellát, vagy nem eheti, úgy is elkészítheti, hogy a kinder schoko bons háromnegyedét összetöri, hozzákeveri a mascarpone krémhez, tejszínnel lazítja, és úgy keni meg a tortát. És a maradék kinder schoko bons-al díszíti.


Ha elkészültünk, tálalásig, vagy szállításig, hűtőbe tegyük.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

 

süti beállítások módosítása