A csábító: Túrógombóc vaníliás málnahabbal
2019. május 05. írta: Klarissza24

A csábító: Túrógombóc vaníliás málnahabbal

Egy szuper könnyű finomság, egy különlegesség, ami olyan egyszerű, mint az 1x1!

Ha egyszer megkóstolod, soha többé nem fogsz tudni ellenállni ennek a csábító édességnek.


Akár reggelire, akár vacsira, akár ebédre egy kiadós leves utáni főételként, vagy desszertként is lehet tálalni, bárhogyan is, az tuti, hogy mindig nagy sikert arat! Sőt, ha csak kevés időd van, akkor is jó választás, mert könnyű és gyorsan készen van. Kezdőknek is ajánlom, mert egyszerű elkészíteni.


Imádom a túrógombócot, mert számtalan módon elkészíthető, variálható. Bárhogyan is készítem el, mindig le tud venni a lábamról. :) A recept végén olvashatjátok a többi receptemet.


Túrógombóc vaníliás málnahabbal gluténmentes recept
Hozzávalók:
Túrógombóc:
500 g zsíros túró
4½ púpos ek rizsdara
- aki nem gluténérzékeny, az használhat búzadarát -
1 db “L”tojás
egy csipet *Himalája só
1 db citrom reszelt héja vagy Dr. Oetker Finesse citromhéj
1 csomag vaníliás cukor vagy 1 kk kristálycukor és 1 kk vanília aroma
1 késhegyi szódabikarbóna vagy sütőpor
Málnahab:

750 g mirelit málna – nyáron friss málna
1 kk citromleve
6-10 ek cukor – ízlés szerint
½ vaníliarúd
1½ púpos ek „Haas” gluténmentes vaníliás pudingpor
350 ml tejszín



Túrógombóc vaníliás málnahabbal
elkészítése:
Egy tálba tegyük bele a túrót, a rizsdarát, a tojást, a sót, a reszelt citromhéjat és a vaníliás cukrot. Majd egy fakanál segítségével jól keverjük össze, én a kezemmel szoktam, sokkal egyszerűbb. :)

Tegyük a hűtőbe fél órára.


Közben tegyünk fel vizet forrni, egy csipet sóval.

Ha letelt az idő, vegyük ki a túrógombóc masszát, majd vizes kézzel göngörgessünk belőle egyforma méretű golyókat.

Óvatosan helyezzük a forrásban lévő vízbe, majd amikor a gombócok feljönnek a víz felszínére, hagyjuk még 1 percig a vízbe, és utána vegyük ki őket, egy szűrőkanállal.


Amíg pihen a túrómassza a hűtőben, elkészíthetjük a málnahabot: A fagyasztott málnát tegyük egy lábasba, adjuk hozzá a cukrot, citromlevet és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Hozzáadjuk a vaníliát. Felforraljuk az egészet, majd kivesszük a vaníliarudat és egy turmixxal, vagy botmixerrel pürésítjük az egészet. Majd szűrjük át, a magok miatt. Ezután tegyük vissza a tűzre.

Közben keverjünk el, 150 ml tejszínbe a vaníliás pudingport és csurgassuk hozzá, ez besűríti.
A maradék tejszínt verjük habbá, és a kihűlt málnakrémhez keverjük. De aki, nem szeretne pepecselni vele, mehet az egész tejszín, felverés nélkül a málnakrémhez.



Míg a gombócok kifőnek, időnként keverjük át a málnás krémünket.
Tálaláskor szedjük a málnahabot egy tálkába, tegyük bele a túrógombócot, díszíthetjük egy kis tejszínnel, málnával vagy mentalevéllel.
Előző nap is elkészíthető, ha vendégeket várunk. Hidegen is elképesztően finom. :)

 

Ezt láttad már?
Fitt tejfölös habkönnyű túrógombóc

Nutellával töltött túrógombóc

Epres túrógombóc, eperöntettel

Téli túrógombóc-aszalt sárgabarackkal töltve, extra ízzel

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza


Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

 

 

süti beállítások módosítása