Egyszerűbb már nem is lehetne!
Kényeztető finomság gyorsan, sütés nélkül, mely mindig jól jön.
Olyan kis rusztikus és nagyon fincsike. Dobd fel a délutánt egy ilyen sütivel, egyszerű elkészíteni, és még a sütőt sem kell bekapcsolni. Kezdőknek is ajánlom, mert gyorsan elkészül és roppant egyszerű, ja és nem győzőm mondani, hogy isteni finom. :)
Tudtad?
Hogy több mint Hatvan éve, a Népstadion átadásával együtt született meg a Sport szelet, Magyarország ma is legnépszerűbb csokija :) itt.
Sportszelet-torta gluténmentesen – sütés nélkül
Hozzávalók:
13-15 db háztartási keksz – gluténmentesen itt
2 csomag karamellás pudingpor - gluténmentesen itt
660 ml tej
6 ek cukor
1 dl nescafé vagy rendes expresszó kávé, ki, amit szeret - (ha gyerekek is esznek belőle, érdemes gyerek tejeskávéval helyettesíteni)
1-2 dl tej
2 kk rumaroma
1 doboz Meggle tejszín
2 csomag habfixáló
6 db sportszelet XL
70-80 ml tejszín
(*Tipp: A jó habtejszín felveréséhez, 30-38%-os jó hideg tejszín szükséges, az alábbi linken találsz állati tejszínhabra vonatkozóan tippeket, én a Meggle tejszínhabot használtam, és jelentem kézi habverővel is tökéletes habot tudtam kreálni.
Meggle habtejszín 30%
Parmalat Chef habtejszín 33%
Milli habtejszín 35%
KEN NATA 35% habtejszín
KEN NATA 38% habtejszín
Debic 35% habtejszín
Sportszelet-torta
elkészítése:
Elkészítjük a kávét, felöntjük kb 1-2 dl tejjel, ki milyen kávés ízben szereti, annak mennyiségében öntse fel tejjel. Hozzáadjuk a rumaromát is.
Majd megáztatjuk a kekszeket, és egy kapcsos tortaformát (23 cm) kirakunk vele, jó szorosan, és a hézagokat is kitöltjük, így majdnem kétsoros lesz a keksz.
A pudingport elkeverjük egy kis tejjel, majd a maradékkal (össz: 660 ml) felöntjük, és sűrűre főzzük. Ha kész cukorral ízesítjük, (aki édesebben szereti, tegyen még bele cukrot) és jól elkeverjük. Majd öntsük a keksz tetejére. Tegyük a hűtőbe dermedni.
A tejszínt felverjük habbá, a habfixálóval. A tejszín felét rá öntjük a pudingra. A másik felét tegyük félre.
A sportszelet csokoládét tördeljük fel, majd gőz fölött a tejszínnel olvasszuk fel. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd a maradék tejszínhabot keverjük hozzá.
Ezután öntsük a tejszínhabos rétegre, és mehet a hűtőbe pihenni, minimum 1 órára.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza