Kanálcsilingelős: Fehércsokoládés-epres krémes tiramisu
2019. május 21. írta: Klarissza24

Kanálcsilingelős: Fehércsokoládés-epres krémes tiramisu

Nyárindító finomság, mely mindenkit mosolyra fakaszt!

Ez a családi tiramisu az egyik nagy kedvencem. :)

 


Pont azért mert nem nagyon édes, istenien nagyon epres, selymesen krémes, és esküszöm, hogy nem lehet abbahagyni.  Higgyétek el, oly annyira, hogy amikor elfogy, utána megint készítek egy adagot. Annyira szeretem/szeretjük. :) Mindig várom a tavaszt, eper szezont, hogy finom friss eperrel el tudjam készíteni. Mindig degeszre eszem magam belőle. :)
Kezdőknek is ajánlom, mert nagyon egyszerű, és gyorsan készen van. :)




Fehércsokoládés-epres krémes tiramisu gluténmentes recept
Hozzávalók:

3 csomag babapiskóta (36 db) - gluténmentesen itt
1,20 kg eper
500 g mascarpone - szobahőmérsékletű
1 csomag „Haas” vaníliás gluténmentes pudingpor itt
100 g „Lindt Excellence fehércsokoládé” itt vagy ez
4-5 ek cukor – ízlés szerint
400 ml tej
250 ml tejszín
+ tej (a babapiskóta mártogatásához)


Fehércsokoládés-epres krémes tiramisu
elkészítése:

Az epret mossuk meg, és hagyjuk lecsöpögni/leszáradni.

A vanília pudingport, egy kis tejjel keverjük el, majd a maradék tejet adjuk hozzá, és szintén keverjük el, majd főzzük sűrűre, de közben tördeljük bele a fehércsokoládét. Szépen felolvad a meleg tejben.


Ha készen van a fehércsokoládés puding, egy kicsit hagyjuk hűlni.

Ezt követően, tegyük egy tálba a mascarponét, majd a langyosra hűlt fehércsokoládés vaníliapudingot adjuk hozzá, keverjük el egy robotgép vagy habverő segítségével.


Majd adjuk hozzá a cukrot, először kevesebbet, kóstoljuk meg, és ha szükséges ízesítsük még.

Az epret csumázzuk ki, egy részét tegyük félre, ez jön a tetejére, ezt vágjuk félbe.

A többi epret pedig vágjuk kockára, és ezt keverjük a mascarpone fehércsokoládés krémbe, majd tegyük félre.


Majd egy habszifonba, készítsük el a tejszínhabot. Majd adjuk/nyomjuk ki a mascarpone krémhez. Óvatosan keverjük el egy fakanál segítségével. *(Ha esetleg nincs habszifon, akkor verjük fel kézi habverővel a tejszint, lentebb olvashatod, melyek az állati tejszínhabok).


Ezután, egy kis szobahőmérsékletű tejben, forgassuk meg a babapiskótákat egyenként, éppenhogy, nehogy elázzanak. (*Kezdőknek: Amit én kitapasztaltam, hogy egy kis tejet öntök egy műanyag dobozba, majd belemártom a babapiskótát (csak annyi tej legyen benne, hogy a babapiskóta majdnem feléig érjen) és számolok, 1,2, és jön a másik oldal és számolok megint 1,2. Majd ha elfogy a tej, ismét töltök. Ezen idő alatt még nem ázik el a babapiskóta, és nincs tej pazarlás sem. :)
Majd egy jénait-tálat vagy egyéb más tál alját rakosgassunk ki, szorosan a babapiskótával.


Majd tegyük rá az epres mascarpone krém egy részét, (*Kezdőknek: egy közepes merőkanálból 2 és ½ mennyiség kell rá, szépen egyengessük el) majd megint jön egy sor babapiskóta, de most ellenkező irányba rakosgassuk, mint ahogy elkezdtük. Ezután megint jön rá a krém és még egy sor babapiskóta, és a tetejére megint krém.


Ha elkészültünk, az elején félre tett és félbevágott eprekkel díszítsük ki a tetejét, lefedve mehet a hűtőbe hűsölni. Minimum 1 órára, de egész éjszaka is hűsölhet, így előre is lehet dolgozni, ha másnapra szánjuk ezt a finomságot. :)


*Kezdőknek: Az epret mindig csumájával együtt mossuk meg, hagyjuk lecsöpögni, leszáradni, és csak utána szedjük/vágjuk le róla a zöld csuma részét, azért így, mert ha előtte pucolnánk, meg és úgy mosnánk, akkor az eper magába szívja a sok vizet. És ez nem nyerő választás lenne, akár esszük, vagy süteményt készítünk.

(*Tipp: Akinek, nincs habszifonja: Jó habtejszín felveréséhez, 30-38%-os jó hideg tejszín szükséges, az alábbi linken találsz állati tejszínhabra vonatkozóan tippeket, melyet kézi habverővel tökéletes habot lehet kreálni. 
Meggle habtejszín 30%
Parmalat Chef habtejszín 33%
Milli habtejszín 35%
Békás Kft termékei 30-37% 
KEN NATA 35% habtejszín
KEN NATA 38% habtejszín
Debic 35% habtejszín

Ha lehűlt a tiramisu, akkor kínálhatjuk kedves családunknak, barátainknak, vendégeinknek ezt a finom, hideg epres-fehércsokoládés tiramisut. Leheletnyi porcukorral meghinthetjük.


Miért is jó ez a kanálcsilingelős krémes epres tiramisu?
Mert az a legjobb benne, amikor a családi asztalt körbe üljük, lehet az baráti, csajos délután vagy családi összejövetel, középre tesszük, ezt a nagyon krémes epres tiramisut, és mindenki kanalaz belőle, és ha figyelsz, hallani a kanál csilingelését, és látni, mindenki mosolyát. :)


De persze, ha szeletekbe szeretnénk, úgy kis kiszedhetjük, de vegyük figyelembe, hogy ez most olyan nagyon krémes. :) Én így szeretem. :) És nem lesz olyan szabályszerű szép kis kocka tiramisu, mint a nagykönyvbe, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy isteni finom. :)

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

 

süti beállítások módosítása