A leggyorsabb: Nektarin és sárgabarackos töltött batyu
2019. július 22. írta: Klarissza24

A leggyorsabb: Nektarin és sárgabarackos töltött batyu

Expressz finomság!

Könnyebb már nem is lehetne.


Ropogós, puha, nagyon gyümölcsös nyári sütemény. Reggelire, tízóraira, uzsira, vagy amikor szeretnéd, mindig jól jön. :)

Mindig jó, ha van a hűtőben, legalább egy csomag leveles tészta, és ha kettő, akkor még jobb… :) amiből expressz gyorsasággal sütit varázsolhatunk. :)

A legjobb alapanyag a leveles tészta, ha gyors finomságra vágyunk, legyen az édes, vagy sós, mindig csodát varázsolhatunk belőle gyorsan. A réteges ropogósságával és az édes-savanykás ízével, elvarázsol mindenkit. Ha ezt elkészíted, sose fogsz pékségbe járni süteményért. Tényleg csak a fantázia szab határt a finomságok elkészítésében.


Ez az illatos, ízes nektarin és sárgabarackos batyuk mindenkit lenyűgözz. Csak úgy kapkodják a tányérról. Igazi, gyors vendégváró sütemény, ha kopogtatnak az ajtódon. :)
Kezdőknek is ajánlom, mert elronthatatlan.

 

Nektarin és sárgabarackos töltött batyu gluténmentes
Hozzávalók:

2 csomag leveles tészta gluténmentesen itt
20-25 dkg nektarin
20-25 dkg sárgabarack
4 ek kukoricakeményítő
2 ek cukor
1 nagy citrom felének a leve
1 tojás – felverve
Szóráshoz:
kristálycukor
Díszítéshez:
porcukor



Nektarin és sárgabarackos töltött batyu
elkészítése:

A nektarint, sárgabarackot vágjuk fel apróbb kockákra, tegyük külön-külön tálkába, majd adjuk, hozzá 1-1 ek cukrot keverjük el, majd mehet rá elosztva a ½ citrom leve, jól keverjük át, de vigyázzunk, azért ne törjük össze a gyümölcsöket.
Ha ezzel elkészültünk adjuk hozzá 2-2 ek kukoricakeményítőt, keverjük át ismét.


A leveles tésztát hajtogassuk ki, vágjuk fel 6 egyforma részre, négyzetekre. Töltsük meg az egyik leveles tésztát sárgabarackkal, a másikat nektarinnal, úgy, hogy a közepére tegyük a gyümölcsöt.

Verjük fel a tojást, egy ecset segítségével a leveles tészta széleit kenjük át. Majd hajtsuk félbe, a széleit nyomkodjuk le óvatosan. Én egy villával még körbe szoktam nyomkodni.  Ezután egy éles késsel vagy egy derelye vágóval vágjuk egyenesre a széleit.


Majd egy pici lyukat vágjunk az éles kés hegyével a tetején, hogy tudjon távozni a gőz, sütés közben, nehogy szétrobbanjanak a sütemények.

Ha elkészültünk kenjük le a tetejét, egy ecset segítségével felvert tojással.


Majd sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, szórjuk meg a tetejét kristálycukorral. Előmelegített 180 fokos sütőben, 20-25 perc alatt süssük arany barnára. Nekem a gázsütőmön most 18 perc kellett.

Ha megsültek, hagyjuk kihűlni egy kicsit, mert nagyon forró a töltelék, nehogy megégessünk a szánkat, langyosan fogyasztható.


Aki igényli, megszórhatja a tetejét porcukorral.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

 

süti beállítások módosítása