Repetázni ÉR! Ropogós ananászos csirkeszárny-csirkemellel
2020. január 11. írta: Klarissza24

Repetázni ÉR! Ropogós ananászos csirkeszárny-csirkemellel

A két sztár egy tepsiben, mindig sikert arat! 


Bárhogyan is választasz, éhes nem maradsz!





Egy picikét pikáns, és az ananászos fűszerkeverék igazán feldobja, annyira, de annyira finom tőle. Ropogós külső, belül omlós, egyszerűen isteni. :)

Szeretem, mert oly változatosan elkészíthető a csirkeszárny és csirkemell. Sütőben, grillen, kerti grillen is elkészíthető, és kiváló bulikra, összejövetelekre, grill partikra, és persze, hogy ropogósan sütve a legfinomabb. :) És hát, két sztár egy tepsiben tuti megfér, aki nem szereti a csirkeszárnyat, eheti a csirkemellet, bárhogyan is választasz, éhes nem maradsz ettől a pikáns-ropogós finomságtól. :)




Tudtad?

Ázsiában már nagyon régóta fogyasztják a csirkeszárnyat. Viszont az igazi áttörést ezeknek a csirkeszárnyaknak 1964. március 4.-e hozta el, amikor is a buffalói Anchor Bar elődjében, pultosként dolgozó Dominic Bellissimo-hoz egy este váratlanul beállítottak a barátai. Dominic az anyját (Teressa Bellissimo-t) kérte meg, hogy dobjon össze valami finom ételt a barátainak. És mivel a húsból már kifogytak, ezért a másnapi leveshez előkészített csirkeszárnyakból készített vacsorát. Hiszen az asszonyka, csak forró olajban kisütötte, megforgatta tabascos szószban, és hogy ne legyen annyira csípős, kéksajtos mártogatós is tálalt mellé, hűsítőként. Sőt sárgarépa és zellerszár hasábokkal kínálta a finom csirkeszárnyakat. Annyira ízlett Dominic barátainak, hogy vitték is a hírét, hogy milyen finomat ettek. Azóta is az Anchor Bar úgy hirdeti magát, mint az eredeti csirkeszárny szülőhazáját. Forrás




Ropogós ananászos csirkeszárny-csirkemellel gluténmentes recept
Hozzávalók:

½ kg csirkeszárny
2 db csirkemell
*chili pehely itt
*édes-erős steak fűszerkeverék itt
*waikiki mexikói-dél amerikai ananászos fűszerkeverék itt
kókuszzsír


A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek
http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1

 


Ropogós ananászos csirkeszárny-csirkemellel
elkészítése:

A csirkeszárnyak végét levagdossuk, majd középen is kettévágjuk. A végei, majd jók lesznek egy ragulevesbe, mehet a mélyhűtőbe. Ha vastag a csirkemell vágjuk ketté.



A csirkeszárnyakat és a csirkemellet megszórjuk mindkét oldalát édes-erős steak fűszerrel, majd chili pehellyel és jól szórjuk meg waikiki mexikói-dél amerikai ananászos fűszerkeverékkel, belemasszírozzuk a fűszereket. Ha előre készítjük, mehet, egy zacskóba tegyünk rá olívaolajat, és tegyük a hűtőbe, akár egy éjszakán keresztül is pácolódhat.



Tegyük bele a fűszeres csirkeszárnyakat egy tepsibe, majd 2 ek kókuszzsírt oszlassunk el rajta, fedjük le alufóliába és előmelegített sütőbe 180 fokon, süssük 40 percig. Ha letelt az idő, vegyük le az alufóliát róla, majd magas hőfokon kb. 10-15 percre, süssük ropogósra, de figyeljünk rá, hogy meg ne égjen, mindig ellenőrizzük.



Bármivel kínálhatjuk, akár magában egy finom mártogatóssal, vagy salátával, rizs, sült krumpli, krumplipüré, rizi-bizi, zöldséges rizs, vagy zöldséges quinoa (ez gluténmentes), vagy zöldséges bulgur (ez nem gluténmentes) is tálalhatjuk.

 

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

 

 

süti beállítások módosítása