Szeri: Pekándiós kakaós süti
2020. május 27. írta: Klarissza24

Szeri: Pekándiós kakaós süti

Egyszerű, mint az egyszeregy!

 

Gyermekkorom édes ízei. :)


Imádtam kicsi lányként, amikor a Nagyi, vagy Anyum készített kakaós sütit.  Emlékszem, csak úgy faltuk és egy tepsivel is meg tudtunk volna enni, egy ültő helyünkben, ha engedik. Anyum mesélte, hogy mindig a süti lett kész előbb, én meg beosontam a konyhába, és amikor nem látták, lopkodtam a tepsiből, és persze, hogy ebéd előtt. Aztán, uzsgyi, ki az udvarra vele és befaltam. :) Aztán nagy szigorral rám szólt, hogy ebéd előtt nem ehetek többet, én meg csak azt mondtam, neki „hát sajnálod tőlem”? :) Voltam vagy 7 éves. De hát annyira finom volt, magában, vagy a kihagyhatatlan házi sárgabaracklekvárral is meg volt néha kenve, azzal volt a legfinomabb szerintem. :) 
Oly, de sokszor készítették. :)


Az ő emlékükre és a gyermekkori pillanatokért készítettem most, (bár nem azt, amit ők készítettek) egy finom kakaós sütit gluténmentesen, ezzel-azzal megspékelve. :) De persze elkészíthető nem gm változatban is.
Kezdőknek is ajánlom, mert nagyon könnyű elkészíteni.


Pekándiós kakaós süti gluténmentes recept
(kis tepsi: 19*26cm)
Száraz hozzávalók:
80 g Schär mix C  gluténmentes liszt
30 g rizsliszt
egy csipet Himalája só
1½ ek Holland kakaópor
1 kk szódabikarbóna
1 kk őrölt fahéj
Nedves hozzávalók:
2 közepes érett banán
60 ml olivaolaj
1 db nagy tojás
2 púpos ek nádcukor
70 g étcsokoládé 70% Lindt Excellence

(aki nem gluténérzékeny, az használhat búza finomlisztet is, ugyanannyi anyaghányadban)


Pekándiós kakaós süti
elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Egy tálba tegyük bele a száraz hozzávalókat, majd keverjük össze.



Ezután banánokat villával összetörjük, hozzáadjuk az olívaolajat, tojást, majd a nádcukrot és összekeverjük egy fakanállal. Majd adagoljuk hozzá, a száraz hozzávalókat, és keverjük el. Nem kell túlkeverni, csak éppenhogy el legyen keverve. Majd hozzáadjuk az apróra vágott étcsokoládét, elkeverjük.


Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és kirakosgatjuk pekándióval a tetejét.

Majd mehet a sütőbe 15-20 percre. Nekem a hagyományos gázsütőmön 20 perc kellett, végezzünk tűpróbát.



Hagyjuk a tepsiben kihűlni, tálaláskor porcukorral meghintve kínáljuk a családunknak, de vigyázzunk rá, nehogy idő előtt ellopkodják a tányérról. :)
Kedves egészségetekre. :)

 

 


Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

 

 

süti beállítások módosítása