New Yorki áfonyás sajttorta KETO
2021. július 17. írta: Klarissza24

New Yorki áfonyás sajttorta KETO

Amikor vágysz rá, de nagyon, és úgy ennéd!


A másik nagy kedvencem a sajttorta, de hát kinek nem lenne a kedvence. :)

 

new_yorki_afonyas_sajttorta_keto8.jpg


Muszáj volt ezt is ketositanom. Sokan a sajttortát keksz alappal készítik, hozzá egy kis olvasztott vaj és kész is az alap. Ugyebár ketoba, ezt nem tudod megcsinálni, csak ha külön készítesz házi keto kekszet, annak még szikkadnia kell, hogy jó alap legyen stb.
Viszont New Yorkba van egy jó kis hely, ahol a sajttorta alapja vékony piskóta, na most én ezt vettem alapul és elkészítettem a New Yorki sajttortát ketosan Klarissza módra.

new_yorki_afonyas_sajttorta_keto9.jpg


Dőlj hátra, készíts egy finom keto kávét és egy szelet sütivel élvezd a napot, és gondolj arra, a dolgok valójában úgy jók, ahogy vannak… :)

 

new_yorki_afonyas_sajttorta_keto7.jpg

 

New Yorki áfonyás sajttorta KETO gluténmentes
Hozzávalók:
Keto piskóta alap tészta:
2 tojás
2 ek mandulaliszt
2 ek eritrit
½ kk sütőpor
egy csipet Himalája só
Áfonyás sajttortakrém:
100 ml tejszín
350 g mascarpone
4 ek eritrit
1,5 ek 20% tejföl
2 tk citrom leve
1 tk vanília kivonat
1 kis doboz áfonya (lehet mirelit vagy friss is)

 

new_yorki_afonyas_sajttorta_keto.jpg

 

New Yorki áfonyás sajttorta KETO
elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

  1. A tojások sárgáját, a fehérjétől különválasztjuk.
  2. A fehérjét kemény habbá verjük, és közben bele teszünk egy csipet sót.
  3. A tojások sárgáját kikeverjük az eritrittel, krémes állagúra.
  4. A mandulalisztet, a sütőport átszitáljuk egy tálba.
  5. A tojássárgás keverékbe 1 ek felvert tojásfehérje habot teszünk, és egy műanyag lapáttal vagy fakanállal elkeverjük, óvatosan, hogy olyan laza legyen a tészta.
  6. Ezt követően a többi tojásfehérje habot beletesszük a tojássárgája masszába, két részletben, és lazán, határozott mozdulatokkal, de óvatosan elkeverjük, vigyázzunk, hogy ne törjön össze a hab.
  7. Kanalanként fokozatosan hozzáadjuk a tojásos habhoz az átszitált sütőporos lisztet, és óvatosan fakanállal összedolgozzuk, úgy, hogy ne törjön össze. Laza és habos marad a tészta massza, akkor is, amikor a lisztet belekeverjük.
  8. Sütőpapírral bélelt kicsi tortaformába öntjük a masszát. Majd egy kicsit ütögessük oda az asztalhoz, hogy elegyedjen a tészta massza a formában.
  9. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 20 percig süssük. Ne nyissuk ki a sütő ajtaját.

*Fontos a fenti sorrendet betartani ennél a piskótatészta készítésnél, mert így könnyű és laza lesz a piskótánk.

new_yorki_afonyas_sajttorta_keto4.jpg

Ha elkészült, hagyjuk kihűlni.

new_yorki_afonyas_sajttorta_keto1.jpg

Addig keverjük össze a sajttorta krémjét, majd a kihűlt piskótára öntjük, szórjuk meg friss áfonyával és mehet be a hűtőbe.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

 

süti beállítások módosítása