Nagyon egyszerű finomság, igazi RETRO KETO ízorgia :)
Nagyi féle recept átalakítva, szuper jó lett! Ha ezt a nagyi tudná? :)
Imádom az egyszerű, gyors finomságokat, amivel nem kell annyit szöszmötölni. Úgy gondolom, van annyira finom is, hanem jobb, egy órákon át tartó süti készítésnél is, főleg ha még a nagyi receptjét alakítjuk át. :)
Bár ezt a sütit karácsonykor készítettem, de lusta voltam blogolni, így most nem győzöm a lemaradásomat pótolni, megint van vagy 70 receptem, amit fel kell töltenem. De igyekszem, de nagyon. :)
Kakaókrémes piskóta KETO
Hozzávalók:
Keto piskóta alap tészta:
4 tojás
4 ek mandulaliszt
4 ek eritrit
1 kk sütőpor
egy csipet Himalája só
Kakaókrém:
250 g mascarpone - szobahőmérsékletű
2 ek Holland kakaópor
3-4 ek eritrit
100 ml tejszín lazíthatjuk, ha szükséges
Kakaókrémes piskóta KETO
elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
- A tojások sárgáját, a fehérjétől különválasztjuk.
- A fehérjét kemény habbá verjük, és közben bele teszünk egy csipet sót.
- A tojások sárgáját kikeverjük az eritrittel, krémes állagúra.
- A mandulalisztet, a sütőport átszitáljuk egy tálba.
- A tojássárgás keverékbe 1 ek felvert tojásfehérje habot teszünk, és egy műanyag lapáttal vagy fakanállal elkeverjük, óvatosan, hogy olyan laza legyen a tészta.
- Ezt követően a többi tojásfehérje habot beletesszük a tojássárgája masszába, két részletben, és lazán, határozott mozdulatokkal, de óvatosan elkeverjük, vigyázzunk, hogy ne törjön össze a hab.
- Kanalanként fokozatosan hozzáadjuk a tojásos habhoz az átszitált sütőporos lisztet, és óvatosan fakanállal összedolgozzuk, úgy, hogy ne törjön össze. Laza és habos marad a tészta massza, akkor is, amikor a lisztet belekeverjük.
- Sütőpapírral bélelt kis tepsibe öntjük a masszát. Majd egy kicsit ütögessük oda az asztalhoz, hogy elegyedjen a tészta massza a formában.
- Tegyük az előmelegített sütőbe, és 20 percig süssük. Ne nyissuk ki a sütő ajtaját.
*Fontos a fenti sorrendet betartani ennél a piskótatészta készítésnél, mert így könnyű és laza lesz a piskótánk.
Ha elkészült, hagyjuk kihűlni.
Addig keverjük össze a kakaókrémet, majd a langyosra hűlt piskótát kettévágjuk, és megkenjük a kakaókrémmel, tetejét is, és mehet be a hűtőbe egy 10-15 percre, ha kibírjátok addig. :) Ments el belőle egy szeletet magadnak gyorsan, mert a család elkapkodja, de általában minden sütinél így van nálunk.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza