Bármikor jöhet, főleg ebben a nagy melegben.
Egy kis ketos fagylalt ámulatba ejt. Nagy-nagy élvezettel, nyalakodva ehetjük. Szóval hurrráááá nyár van.
kép forrás: pixabay.com
Keto házi gyümölcs fagylalt
Hozzávalók:
30 dkg (eper, málna, áfonya, szeder, ribizli, ha nincs szezon, mirelit gyümölcsöt használjunk)
2 ek eritrit
3 ek púpos mascarpone
200 ml tejszín (30% állati zacskós tejszínt használok)
2 tk citrom leve
Tetejére:
friss gyümölcs (de jó mirelit is télen)
friss tejszínhab
Keto házi gyümölcs fagylalt
elkészítése:
A hozzávalókat összekeverjük, beletesszük a hűtött fagylaltgépbe, 20-30 percig keverjük, majd műanyag dobozba szedve, mehet a mélyhűtőbe fél-egy órára. De 30 perc után is ehető már. Ha nem közvetlenül fogyasszuk, mielőtt fogyasztanánk, vegyük ki minimum 30 perccel előtte a mélyhűtőből.
Ha nincs gép, keverd össze egy robotgéppel, tedd műanyag dobozba, be a mélyhűtőbe, és félóránkként kevergesd meg.
Plusz gyümölccsel, gyümölcsszósszal (gyümölcs, eritrit felfőzve) és habszifonba elkészített friss tejszínnel is felturbozhatjuk a tetejét. De önmagában is fenséges.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza