Mediterrán tejszínes barbecue tenger gyümölcse KETO
2015. december 03. írta: Klarissza24

Mediterrán tejszínes barbecue tenger gyümölcse KETO

Tenger kincsei különlegesek és egészségesek!

 

Ha tengerpartra utazunk a nyári szabadságunk alatt, biztos, hogy kipróbálunk valami tengeri herkentyűs gasztronómiai ételt, viszont manapság már itthon is bátran elkészíthetjük a finomságokat, a fagyasztott tenger gyümölcseiből.

 Mediterrán tejszínes barbecue tenger gyümölcse lepénykenyérrel13

 

Gyors, tökéletes és egészséges… Törj ki a klasszikus világból! Próbálj ki valami újat! Szuper ebéd vagy vacsora 10 perc alatt, egészségesen...

 

Olyan egyszerű recept, hogy bárki el tudja készíteni és az íze csodás! Lassan itt a karácsony, akár ezt a gyors receptet is elkészíthetitek, ha valaki nem szereti a pontyot. Érdemes kipróbálni! :)


Mediterrán tejszínes barbecue tenger gyümölcse lepénykenyérrel14


Mediterrán tejszínes barbecue tenger gyümölcse KETO

Hozzávalók:
1 zacskó (500 g) Bella Mare gyorsfagyasztott tenger gyümölcse keverék
1 zacskó tejszín
½ citrom
1 kk ötbors fűszer-mozsárban összetörve
½ kk Himalája só
1-2 zöldhagyma
1 paradicsom
1 paprika
1 kk rákbarbecue fűszer
½ ek kókuszzsír
¼ -½ ek tápióka liszt - (Keto étrendbe 2 g konjacliszt sűrítünk)

A hozzávalóknál fűszereket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni:
http://www.azsiabt.hu/

 Mediterrán tejszínes barbecue tenger gyümölcse lepénykenyérrel11

Elkészítés:
A mirelit tengergyümölcsét, szűrőbe tesszük, és hideg vízzel leöblítjük, tegyük félre lecsepegtetni.

 

*Katt a képre, ha nagy méretben meg szeretnéd tekinteni:

 Mediterrán tejszínes barbecue tenger gyümölcse lepénykenyérrel6Mediterrán tejszínes barbecue tenger gyümölcse lepénykenyérrel7Mediterrán tejszínes barbecue tenger gyümölcse lepénykenyérrel8

 

Egy serpenyőbe hevítsük fel a kókuszzsírt. Dobjuk rá a karikára vágott zöldhagymát, paprikát keverjük el és kb. 1 percig dinszteljük.

Ezt követően adjuk hozzá a negyedekbe vágott paradicsomot, és a tenger gyümölcse keveréket.

Mediterrán tejszínes barbecue tenger gyümölcse lepénykenyérrel9 

Fűszerezzük és ízesítsük, a citrom levével, ötborssal, sóval, rákbarbecue fűszerrel. Keverjük el és 5-8 percig főzzük.

 Mediterrán tejszínes barbecue tenger gyümölcse lepénykenyérrel12

Ezt követően adjuk a tejszínt és ½ ek tápióka lisztet vagy 2 g konjac lisztet keverjük el és adjuk hozzá. Jól keverjük el, várjuk meg amíg összerottyan és kész is.

Mediterrán tejszínes barbecue tenger gyümölcse lepénykenyérrel10

Tálalásnál citrommal és indiai kenyérrel tálaljuk - (keto étrendnél elhagyjuk, helyett ezt ajánlom: itt.), vagy keto házi készítésű nachos, tortilla, kenyér vagy 80% szénhidrát csökkentett kenyér Spar, Tesco lehet kapni, melyet pirítósnak elkészítesz, az is jó, megfelelő a basic keto étrendbe.) Egy finom pohár bort is kínálhatunk hozzá. 

Indiai lepénykenyér és Naan kenyér elkészítését az alábbi blog bejegyzésemnél olvashatod: (KETO étrendnél elhagyjuk.)
https://fincsifalatka.blog.hu/2015/10/01/rozmaringos-chilis_sutotok_kremleves_joghurtos_indiai_lepenykenyerrel
https://fincsifalatka.blog.hu/2015/11/04/zoldbabos_garnelarak_kokuszos_martogatossal_es_naan_kenyerrel
Gluténmentes naan kenyér recept: (KETO étrendnél elhagyjuk.)
https://fincsifalatka.blog.hu/2017/04/04/tex-mex_finomsagok

Tengeri herkentyűk és még sok más finomságok, az alábbi oldalon is megvásárolhatóak:
http://www.rozmar.hu/box/termekek

 Mediterrán tejszínes barbecue tenger gyümölcse lepénykenyérrel9

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
https://www.instagram.com/klarissza43/
https://www.instagram.com/fincsifalatka.blog.hu/

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

  

És akkor nézzük meg, milyen hatással van a szervezetünkre a tenger gyümölcse…

 Mediterrán tejszínes barbecue tenger gyümölcse lepénykenyérrel13

Mediterráneumnak nevezzük a Görögországtól Portugáliáig húzódó területet, az egész Földközi-tenger partvidékét, amit kék ég, határtalan tenger, harmónia és vendégszeretet ural végestelen végig. A déli élet egyik misztikus, egyben igen hétköznapi valósága az ételek és italok mássága és természetesen a gasztronómián keresztül a mediterrán népek életébe tekinthetünk.

A tenger gyümölcsei nagyon egészségesek, foszfortartalmuk segíti a csontok és a fogak felépülését, az idegrendszer ideális működését, a fehérje-, szénhidrát-, zsíranyagcserét. Szervezetünk foszforvegyületek formájában raktározza a tartalékenergia egy részét, így e célból is hasznos az étkezésben.

Mediterrán tejszínes barbecue tenger gyümölcse lepénykenyérrel10
A tengeri állatok az emberi szervezet méregtelenítését segítő taurint is tartalmaznak, ami a teljesítőképesség és az egészség általános megőrzésének folyamataiban is szerepet kap, többek közt az izomsejtekben szabályozza a folyadékok szintjét, az ásványok szállítását, hatással van az inzulin- és az adrenalinszintre, a zsiradékok emésztésére, az anyagcserére, a koleszterinszintre, az immunrendszerre, a sperma- és az epetermelésre.

A tenger gyümölcseiből nyerhető ásványi anyagok és vegyületek más táplálékokból csak részlegesen szerezhetők be. Hazákban ezért hangsúlyozzák a halfogyasztást: a halak a legolcsóbb termékek tengerrel nem rendelkező országunkban a szükséges tápanyagok beszerzésére. Forrás: mindmegette.hu

 

 

süti beállítások módosítása