Egy finom sajtos csirke, melyet sose tudok megunni. :)
Egy egyszerű és tökéletes ebéd, vagy akár vacsora is lehet.
Imádom ezt a sajtos csirkét már vagy 25 éve készítem. Anno még egy kolléganőmtől kaptam a receptet. Csak betolom a sütőbe és megvárom, amíg elkészül, tényleg a rohanós hétköznapok szuper étele, mely magában pillanatok alatt készen van.
Amíg a sütő dolgozik, addig Te pihenhetsz. :) Igazán egyszerű elkészíteni, de annál is egyszerűbb eltüntetni és az íze felülmúlhatatlan. :) Kezdőknek is ajánlom.
Füstölt sajtos-tejszínes sült csirke, jázmin rizzsel recept gluténmentes
Hozzávalók:
10 db csirke felső comb
30 dkg füstölt eidami sajt
250 ml tejszín
10 dkg húsos szalonna
*Himalája só – ízlés szerint
*ötbors őrölt fűszer – ízlés szerint
tej
kókuszolaj
Köret:
200 g Jázmin rizs
375 ml forró víz
½ kk himalája só
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://www.azsiabt.hu/
Füstölt sajtos-tejszínes sült csirke recept
elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt.
A csirkecombokról lefejtjük a bőrét, megmossuk, majd egy tálba tesszük és ráöntünk tejet, hogy elfedje. Hűtőbe tesszük minimum egy fél órára.
Majd ezt követően leitatjuk a tejet a csirkecombokról és sózzuk, borsozzuk. Egy tepsibe helyezzük sorban őket, melyet előtte kókuszolajjal kikenünk egy ecset segítségével. Ezt követően a sajtot lereszeljük, a húsos szalonnát apró kockára vágjuk.
Majd a tejszín ráöntjük a csirkére, rászórjuk a kockára vágott húsos szalonnát és a fele füstölt sajttal is megszórjuk. Alufóliával lefedve az előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 40-50 percen keresztül sütjük.
Majd, levesszük az alufóliát, a maradék füstölt sajttal megszórjuk és visszatesszük annyi időre, amíg rápirul a sajt.
Tálalásnál jázmin rizzsel kínáljuk a füstölt sajtos-tejszínes csirkét.
A jázmin rizs elkészítését itt találjátok:
https://fincsifalatka.blog.hu/2015/09/14/mogyoros_szoszos_pulyka_falatok_petrezselymes_jazmin_rizzsel
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza