Csokis sütik királynője-A gluténmentes sós mogyorós brownie…
2017. április 24. írta: Klarissza24

Csokis sütik királynője-A gluténmentes sós mogyorós brownie…

Jöhet egy desszert?

 Ünnepeljük meg a délutánt egy jó kis sütivel! 
Csoki imádók előnyben!

 

A legcsokisabb csokis brownie gluténmentesen!
Csak összekeverd, és megsütöd… :)

Ez egy egészséges brownie, ami még az alakodra is vigyáz! Igen, ilyen is létezik! Édes bűnözés, plusz kilók nélkül! Attól, hogy diétázol, még ehetsz finomakat!

Ez a legtutibb diétás süti, hiszen lisztmentes, és akár édesítőszerrel, vagy más édesítő alternatívával is elkészítheted… :)

Kezdő háziasszonyoknak is ajánlom, hiszen roppant egyszerűen elkészíthető csokis süti… :)

 

Sós mogyorós brownie - gluténmentesen
Hozzávalók:

20 dkg vaj
15 dkg 75 % étcsokoládét
¼ csésze Holland natúr kakaópor
2 Cup kókuszcukor vagy 2-3 ek Agavé szirup, vagy aki édesítőszert használ: 1¼ Stevia por 
3 db tojás
5 dkg 75 % étcsokoládé – feldarabolva
1 kk vanília aroma
1¼ Cup Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék - Aldiba kapható
sós mogyoró – ízlés szerint, de aki nem szereti, vagy allergiás rá, elhagyható

Mennyiségek méréséhez, az alábbi blog bejegyzésemnél találtok információt:
https://fincsifalatka.blog.hu/2016/07/31/merleg_nelkul_jo_ha_tudjuk


Elkészítés:
A vajat tegyük egy lábasba és kezdjük el felolvasztani, majd adjuk hozzá (egyiket a másik után és mindig keverjük el egy fakanál segítségével) a feldarabolt étcsokoládét és a kakaóport, majd keverjük el, és hagyjuk felolvadni teljesen, de ne forraljuk fel.

Ezt követően öntsük ki egy tálba, majd adjuk hozzá a cukrot, a tojást, a vanília aromát, és a gluténmentes lisztkeveréket. A végén keverjük bele a darabolt étcsokoládét.

Majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe töltsük a csokoládés brownie masszát és szórjuk meg a tetejét sós mogyoróval.

Előmelegített sütőbe 180 fokon, kb. 30-40 percig süssük.

Akkor lesz jó, ha vékony réteg keletkezik a süti tetején, de ha tűpróbát csinálunk, még ragacsos a közepe. Figyelni kell, nehogy túlsüssük, mert akkor nagyon könnyen kiszáradhat. Kínálásnál, mentával díszíthetjük.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

 

süti beállítások módosítása