A csábító: Joghurtban pácolt Afrikai steak fűszeres tarja salátával KETO
2017. szeptember 08. írta: Klarissza24

A csábító: Joghurtban pácolt Afrikai steak fűszeres tarja salátával KETO

Fantasztikus ízű, csábító falatok!



Kevés munkával az egyik legízletesebb ételt készíthetjük el.

Salátával tálalva, pedig kimondottan még vacsorára is fogyasztható. Krumplipürével, rizzsel vagy más egyéb körettel tartalmas ebédfogást rittyenthetünk. Vásárlásnál, mindig, szépen erezett, de nem túl zsíros tarja szeleteket válasszunk. Én fel szoktam szeleteltetni a hentessel. Így már ha hazaérek, ezzel se kell foglalkoznom. :)


Joghurtban pácolt Afrikai steak fűszeres tarja salátával KETO recept
Hozzávalók:

3 szelet tarja
Pác:
2 ek tejföl
2 ek görögjoghurt
3 kk *Sriracha chili szósz itt
Pácolás után a hús fűszerezése:
*Himalája só itt
*Sertés barbecue fűszerkeverék itt
*Afrikai steakfűszer itt
*Hétbors durvára darált fűszer itt
Vegyes saláta:
jégsaláta
koktél paradicsom
zöldhagyma
paprika
retek
rukkola saláta
kovászos uborka
tökmag
*Ananászos édes-chili szósz itt
(Keto étrendnél elhagyni, helyette citromos-extraszűz olajos öntet javasolt)
Sütéshez:
1½ ek kókuszzsír

 

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek
http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1


Joghurtban pácolt Afrikai steak fűszeres tarja KETO recept
elkészítése:

A pác hozzávalóit, tejfölt, joghurtot és a sriracha szószt keverjük össze egy tálkába. Majd tegyük egy műanyag dobozba a húst, és öntsük rá a szószt, úgy, hogy mindenhol érje a páckeverék, majd tegyük lefedve a hűtőbe pácolódni. Nekem egy éjszakán keresztül pácolódott, de volt úgy, hogy 2 napig is hagytam pácolódni a húst, de minimum 1 órát muszáj pácolnunk. De tényleg, minél tovább pácoljuk, annál finomabb lesz. :)


Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Ha letelt a pácolási idő, akkor vegyük ki a pácléből, és töröljük/itassuk le róla a felesleges szószt, majdnem hogy szárazra töröljük.
Majd sózzuk, borsozzuk és szórjuk be a hozzávalóknál lévő két fűszerkeverékkel.


Ezután tegyük a tepsibe, elosztva a kókuszzsírt, majd helyezzük bele a fűszeres pácolt tarját, majd alufóliával lefedve Kb. 30-40 percig süssük. Majd fóliát levéve még kb. 10-15 percig, ropogósra süssük meg. De akár kerti grillen vagy grill sütőbe is elkészíthető, sőt sütőzacskóban is. Kinek melyik variáció tetszik. :)


Ha elkészült hagyjuk pihenni, amíg elkészítjük a vegyes salátát: A jégsalátát, retket csíkokra, paprikát apró kockára, paradicsomot szeletelve, zöldhagymát karikára, kovászos uborkát félbe, majd fél szeletekre vágjuk fel, és tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá a rukkola salátát is. Keverjük össze.


Tálalásnál, halmozzuk a salátát a tányér közepére, a húst vágjuk fel csíkokra és tegyük rá, majd szórjuk meg pirított tökmaggal, és ananászos édes-chili szósszal (vagy keto étrendet követőeknek citromos-extaszűz olajos öntetet használjunk) öntözzük meg. De persze krumplipürével, és rizzsel is tálalhatjuk.


Krumplipüré és a rizs receptek elkészítését, az alábbi blog bejegyzésemnél olvashatjátok:
(Keto étrendnél ezek a köretek nem javasoltak, helyette inkább: zellerpüré, karfiolpüré, sült zeller, édesítőszerrel készített savanyúság, saláták stb...)
Tejszínes dupla sajtos csirke, selymes krumplipürével
Füstölt sajtos-tejszínes sült csirke, jázmin rizzsel

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

 

süti beállítások módosítása