Bársonyosan ízletes: Gazdag csirkeraguleves
2018. január 18. írta: Klarissza24

Bársonyosan ízletes: Gazdag csirkeraguleves

A legfinomabb raguleves!

 

Pénztárcakímélő és szemet gyönyörködtető ízletes finomság. :)


A sok zöldség, az illatos fűszerek és persze a friss hús teszi teljessé az élményt, ami után már legfeljebb, csak egy desszert fog kelleni. Arról nem is beszélve, hogy egy jó leves a mindennapjaink lételeme, és erősíti az immunrendszerünket is. Szeretek mindig újat alkotni, ami igazán kényeztet bennünket. :)

Imádom, amikor télen elszürcsölhetek egy forró és gazdag csirkeragulevest. :) Sűrű, lágy és krémes. Nyammi...
Kezdő háziasszonyoknak is ajánlom, mert könnyű elkészíteni.


Gazdag csirkeraguleves gluténmentes recept
Hozzávalók:

4 db felső csirkecomb
1 ek kókuszzsír - miért egészségesebb itt
*Himalája só itt - és hatása a szervezetünkre itt
*ötbors durvára vágva itt
További hozzávalók:
1 db nagy vöröshagyma - apróra vágva
1 szál zöldhagyma – zöldjével együtt - karikára vágva
2 nagy gerezd fokhagyma – reszelve
½ ek vaj
1½ alaplé vagy (2 db marhahúsleves kocka gluténmentesen itt és 1 ½ víz)
Fűszerek:
½ kk *kakukkfű
2 db *babérlevél
Zöldség:
Egyforma kisebb kockára vágni:
kisebb zellergumó
¼ csokor zeller levél
2 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 db paprika
2 db paradicsom
Hozzáadunk még:
2 db nagy krumpli
1 konzerv kukoricát – lé nélkül vagy 250 g mirelit kukoricát
Sűrítés a legvégén:
100 ml tejjel
150 ml tejszínnel
2 csapott ek tápióka liszt itt vagy kukoricakeményítő
½ csokor petrezselyem - apróra vágva
1 szál zöldhagyma

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek
http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1

 


Gazdag csirkeraguleves
elkészítése:
A csirkecombról lefejtjük a bőrös részt. Majd a kilógó kis darabokat levágjuk, úgy mond formára, fazonra igazítjuk a csirkecombot. Így kis darab húsok is lesznek a levesbe.

A zöldséget tisztítsuk meg, és vágjuk kisebb egyforma kockára.

Ezt követően a csirkecombokat, sózzuk, borsozzuk. Majd egy lábasba, hevítsük fel a kókuszzsírt, és pirítsuk meg mindkét oldalát, ha készen van, szedjük ki egy tányérra, és tegyük félre.


Ezután a visszamaradt lábosban lévő zsiradékba, dobjuk bele egy kis vajat, és az apró kockára vágott hagymát, zöldhagymát, dinszteljük tovább, majd adjuk hozzá a reszelt fokhagymát, jól keverjük el, és a csirkecombokat. A hozzávalóknál lévő fűszerekkel ízesítsük, jól keverjük el.

Majd adjuk hozzá a kockára vágott zöldségeket, pirítsuk tovább egy kicsit, majd öntsük fel alaplével, ha nincs, akkor vízzel és 2 db marhahúsleves kockát adjunk hozzá.


Amikor háromnegyed részig megfőtt, tegyük hozzá a szintén kisebb kockára vágott krumplit. Majd főzzük tovább, amikor majdnem készen van, adjuk hozzá a kukoricát.

Készítsük el a habarást, a tejet, tejszínt keverjük össze tápióka lisztel, vagy kukoricakeményítővel, és adjuk a leveshez, majd főzzük készre, még egy 5 perc és készen is van. A legvégén adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet.


Ha elkészült ez a gazdag csirkeragulevesünk, már is falatozhatjuk, ezt a szemet gyönyörködtető finoman selymes és forró levest. Szórjuk meg a tetejét, karikára vágott zöldhagymával.

*Tipp: Kezdő háziasszonyoknak egy ötlet a leves sűrítéshez. Ha búzaliszttel sűrítünk, úgy is készíthetjük, hogy 1 rész vaj és 1 rész lisztet összekeverünk, és úgy adagoljuk a leveshez. Így sem csomósodik be a leves.


Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza


Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

 

süti beállítások módosítása