Mert extra ropogósan a legjobb!
Gyors, olcsó, ízletes és pár izgalmas fűszerrel hihetetlenül ínycsiklandó ételt varázsolhatsz a családnak.
A csirkeszárny igenis nagy kedvenc! Tudom ez is egy megosztó étel, mert valaki imádja, és valaki pedig nem.
Pedig, nagyon finom, és egyszerűen elkészíthető, sütőben és frituban sült, ropogós csirkeszárnyak, ki tud ennek ellenállni? Mi imádjuk, úgy általában mindenhogy… :)
Kezdőknek is bátran elkészíthetik, mert nem egy bonyolult étel. :)
Jamaikai extra ropogós csirkeszárnyak édes-chili szósszal recept gluténmentes
Hozzávalók:
1 kg csirkeszárny
Száraz pác:
*Himalája só itt - és hatása szervezetünkre itt olvashatsz róla
*ötbors durvára darált fűszer itt
*Jamaikai steak pác fűszerkeverék itt
*cayenne bors itt
Sütéshez:
1 ek kókuszzsír itt - és miért egészségesebb itt olvashatsz róla
Tetejére:
*szezámmag itt
zöldhagyma
*édes-chili szósz itt
*sültburgonya fűszersó szerecsendióval itt
Köret:
tejszínes selymes krumplipüré recept itt
pirított kukoricás rizs recept itt
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek
http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1
Jamaikai ropogós csirkeszárnyak
elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A csirkeszárnyakat megmossuk, és 3 részre vágjuk az ízületek mentén. (Kezdőknek lentebb a videó). A szárnyvégeket én nem szoktam felhasználni, ebben az esetben, bezacskózom és mehet a mélyhűtőbe, majd leveshez felhasználom.
Majd a fenti hozzávalóknál lévő fűszerekkel: sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg jamaikai fűszerkeverékkel és cayenne borssal, jól dörzsöljük bele a fűszereket. Letakarva, tegyük félre minimum 30 percre pácolódni, de akár egy éjszakát is pácolhatjuk, ebben a száraz pácban a hűtőben. Ebben az esetben, sütés előtt fél órával vegyük ki a hűtőből. Tegyük egy tepsibe, és egy evőkanál kókuszzsírt oszlassunk el a tetején. Majd fedjük le a tepsit alufóliával, és rakjuk be az előmelegített sütőbe. Majd 35 percig süssük.
Ezután szedjük ki egy konyhai csipesszel a csirkeszárnyakat egy tányérra, majd hagyjuk pihentetni, addig kapcsoljuk be a fritőzt. (Karácsonyra kaptam egy fritőzt a lányomtól, így hát most felavattam. :) Majd 190 fokon hirtelen süssük ropogósra a csirkeszárnyakat. Több részletben sütöttem ki. Hogy ne ragadjanak össze.
Ha elkészült, szedjük egy papírtörlőre és szórjuk meg „sültburgonya fűszersó szerecsendióval” fűszerrel.
Akinek nincsen fritőze, az csak vegye le az alufóliát, és pirítsa meg 10-15 percig, magas hőfokon a csirkeszárnyakat.
Kínáljuk hozzá az édes-chili szószt (lekenhetjük egy ecsettel is), de mártogatósként is adhatjuk a tányér mellé. Szórjuk meg szezámmaggal és karikára vágott zöldhagymával. Köretként adhatunk hozzá kukoricás rizst és tejszínes selymes krumplipürét, melyet megszórunk tálalásnál egy kis cayenne borssal.
A rizs főzését itt találjátok, ha elkészült, összekeverjük egy konzerv kukoricával (melyet előtte a levétől lecsöpögtettünk), a tejszínes selymes krumplipüré elkészítéséről itt olvashattok.
Csirkeszárny darabolása: (kezdőknek) itt
Ezt láttad már? További csirkeszárny receptjeimet, az alábbi linkre kattintva olvashatod:
Ropogós csirkeszárnyak Karibi szósszal és trópusi mártogatóssal
Nachos rántott csirkeszárnyak, édes-csípős chili szósszal
BBQ és Chili szószos csípős ropogós csirkeszárnyak
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza