Amerikai steak fűszeres-sajttal töltött csirkemell rolád
2018. május 25. írta: Klarissza24

Amerikai steak fűszeres-sajttal töltött csirkemell rolád

Ez lesz a kedvenced, így még biztosan nem kóstoltad!



Nagyon sajtos, nagyon finom. :) Igazi gyerekbarát finomság!

 


Egyszerű és laktató finomság, ebédre, vacsira vagy vendégek részére is bevethető falatok. Bár olyan laktató, hogy egytől is jól lakik az ember fia, na meg a lánya. :)

Arról nem is beszélve, hogy imádják a gyerekek, így becsempészhetjük az étrendjükbe a csirkehúsit, sajtot is, sőt az édesburgonyát és a paradicsomot is. Még a legrosszabb evő gyerek is tuti megeszi. :)



Mi nagyon szeretjük a mindenféle rántott dolgot, így ez is a nagy kedvenceink közé tartozik.  Kezdőknek is ajánlom, mert tényleg egyszerű elkészíteni, arról nem is beszélve, hogy tervezhető és előre dolgozhatunk, ha előkészítjük, akkor megy még a mélyhűtőbe pihenni. :) Csinálhatunk egyszerre akár dupla, tripla adagot is, lefagyasztva bármikor elővehető és csak panírozás és sütés van hátra. Nem kell vásárolni az előrepanírozott mirelit termékeket, ez tervezhető, és sokkal, de sokkal finomabb és egészségesebb. :)


Amerikai steak fűszeres sajttal töltött csirkemell rolád
gluténmentes recept
Hozzávalók:

1-2 db csirkemellfilé
*Himalája só
*Édes-erős steak bors
*Amerikai steak fűszerkeverék
500 g gouda sajt téglaalap alakú
Panírozás:
rizsliszt itt és itt - Sparban is kapható
tojás
zsemlemorzsa – gluténmentesen itt
A rizslisztet, tojást, zsemlemorzsát, külön-külön, én egy csipetnyi *himalája só, *cayenne bors, *ötbors fűszerkeverékkel ízesítettem.
Köret:
édesburgonyapüré receptet az alábbi linkre kattintva olvashatod:
Különleges fűszeres panírban sült rántott hús, brokkolival és édesburgonya pürével
magyar veresi koktél paradicsom - Spar,Lidl,Tesco is kapható
Sütés:
kókuszzsír

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket, fűszereket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek
http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1


Sajttal töltött csirkemell rolád elkészítése:
A csirkemellfilét kettévágjuk, majd hosszú, vékony csíkokra szeleteljük. A lényeg, hogy amikor feltekerjük a sajtra, körbe érje, és a vége fedje egy kicsit egymást.
Ha rövidebb csíkok is vannak, nem gond, tegyük félre, és készítsünk belőle pld. ilyen finomságot, receptet az alábbi linkre kattintva olvashatod:
Sajtos csirkemell ropogóst.



Ezt követően, fűszerezzük sóval, édes-erős steak borssal és amerikai steak borssal, ízlésünknek megfelelően. Azért így, mert így kevesebb fűszer kerül rá, mintha magát a csirkemellfilét fűszereznénk, még szeletbe, így nem tudjuk a gyerekeknek túlfűszerezni.

Ezután a sajtot feldaraboljuk, kb. 3-4 cm vastagságú sajtot vágunk. Amúgy olyan, szép kis duci roládokat kapunk, de az a jó. :) Beleszúrunk a sajtba egy nyársat, nem kell teljesen átszúrni, de minimum, jó háromnegyedig legyen rajta a nyárs, lehet fa nyárs is, de azt előtte be kell áztatni vízbe, 15 percre. Így könnyebben tudjuk a csirkemellfilét rátekerni, és panírozásnál is jó szolgálatot tesz a nyárs, és sütésnél is. :)


Majd a csirkemell csíkokat rátekerjük, egymás mellé, szorosan, a végeik fedjék egy kicsit egymást.

Ha elkészültünk, akkor fóliába csomagoljuk, a két végét megpörgetjük, így jó szoros lesz, mintha kolbász lenne. Kötözzük meg a két végét, és tegyük a mélyhűtőbe. Minden sajttal így járjunk el, amíg el nem fogynak az alapanyagok.


Hagyjuk megfagyni, majd lefejtjük a csomagolást, és panírozzuk be. Nem kell sem kiengedni, bár hamar enged, hiszen nagyon vékonyka a húsréteg rajta, úgy hogy lehet nyugodtan azonnal panírozni. 

*Így néz ki, feltekerve, becsomagolva, lehűtve. Ilyen amikor kivettem a mélyhűtőből. Katt a képre, ha nagyméretben, megszeretnéd nézni:





 

 

Így jobban viseli a forró kókuszolajat, és nem fog kifolyni a sajt, mert itt aztán van sajt elég rendesen. :) Bár, már nekem egy kicsit meg akart már szökni :) mármint a sajt, de épp időben kikaptam a frituból. Viszont nem magas hőfokon kell sütni, (mint a rántott sajtot), mert itt azért ott van a csirkemell is, aminek át kell sülnie. Úgy kell sütni, mintha rántott húst sütnénk, kb. 175-180 fokon. Én frituba sütöttem ki. Ha elkészült, még forrón tálaljuk, sőt így még ki tudjuk húzni a nyárs belőle, hiszen lágy a sajt.


Édesburgonyapüré körettel tálaltam, melyet habzsákba tettem, és úgy formáztam a tányérra, melléje finom magyar veresi paradicsomot tálaltam.

*Ha csak rántott sajtot készítünk, akkor pedig így járunk el: Chilis-fűszeres panírban sült rántott sajt.


Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza


Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

 

süti beállítások módosítása