Fűszeres pirított tonhal ropogós falatkák KETO
2015. január 25. írta: Klarissza24

Fűszeres pirított tonhal ropogós falatkák KETO

Az egészség jegyében, fűszeres falatok gyorsan!

 

Őrületesen jó, 30 perces, szuper könnyű reggeli vagy vacsora, de akár ebédre is kiváló gyors fogás. 

Csak a hozzávalókat összekevered, egy picit megpirítod, és máris kínálhatod, ezt az ellenállhatatlanul finom ropogóst.  

 

Fűszeres-pirított tonhal – ropogós falatkák

 

Fűszeres pirított tonhal ropogós falatkák KETO
Hozzávalók:
5 doboz Rio Mare tonhal - lecsepegtetve, picit kinyomkodva (Kínai boltban a legolcsóbb 250 Ft)
pici darab citromfű - apróra vágva
2 szál zöldhagyma - karikra vágva
1/2 csomag koriander vagy petrezselyem - apróra vágva
1 ek reszelt gyömbér
1 db chili paprika - félig kimagozva
pici csipetnyi Himalája só
egy csipetnyi ötbors bors fűszer – mozsárban összetörve, vagy durvára darálva
2-3 tojás felverve - ez tartja össze a hozzávalókat – a tojás mennyisége, függ a tonhal mennyiségétől…
Sütéshez:
kókuszzsír

A hozzávalóknál lévő fűszereket, a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek
http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1

 

Fűszeres pirított tonhal ropogós falatkák KETO
elkészítése:

Egy tálba a fenti hozzávalókat beletesszük, összekeverjük. Kis gombócokat formálunk, melyet lelapítunk.

Fűszeres-pirított tonhal – ropogós falatkák2

Ha elkészültünk, egy serpenyőbe, hevítsük fel kókuszzsírt, és amikor forró, akkor megpirítjuk mindkét oldalát.

tonhal ropogós2

A lényeg, hogy nem sokáig kell sütni, csak épp hogy a külseje megpiruljon, hisz önmagában a konzerv tonhal főtt állagú és nem nyers.

tonhal ropogós3


Chili szósszal vagy citrommal meglocsolva és lepénykenyérrel kínáljuk. (Keto étrendet követőek, a lepénykenyeret hagyják el, helyette zöldséggel, paprika, paradicsom, savanyúsággal fogyasszák.)

Lepénykenyér elkészítését, az alábbi blog bejegyzésemnél találod:
Nizzai saláta teljeskiörlésű lepény kenyérrel és sült sajttal
Gluténmentes Naan kenyér receptetmet, pedig az alábbi blog bejegyzésemnél olvashatod:
Tex-Mex finomságok

tonhal ropogós7


Mártogatóst
is lehet hozzá készíteni:
Hozzávalók:
2 ek halszósz
1 ek eritrit vagy kókuszcukor
1/2 lime leve
1 ek rizsborecet
1/2 csomag koriander vagy petrezselyem – apróra vágva


Elkészítés:

A fenti hozzávalókat egy tálkába összekeverjük és kész is van, kínálhatjuk a tonhal pogácsánk mellé, Indiai lepénykenyér kíséretében. De akár csak citormmal meglocsolva is kiváló finomság. :)

tonhal ropogós4 

A tonhal fontos tápanyagokban gazdag élelmiszer
A tonhal kiváló proteinforrás. Nélkülözhetetlen ásványi anyagokat tartalmaz, szelént, magnéziumot, potassziumot, B3-, B6-, B1- vitaminokat, omega-3 esszenciális zsírsavat. Ha hetente kétszer fogyasztunk tonhalat, már azzal is jelentősen növeljük szervezetünk omega-3 szintjét.

 

tonhal ropogós1


A szív-, érrendszer egészségéhez nagyon fontos ez az esszenciális zsírsav, mert szabályozza a szívritmust, ezzel segít megakadályozni az érfalon képződő lerakódásokat, növeli a jó koleszterin szintjét, csökkenti a gyulladások kialakulását.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
https://www.instagram.com/klarissza43/


Jó étvágyat és jó egészséget!

Klarissza

 

 

süti beállítások módosítása