Maradékok újrahangolva: 5 perces Wonton húsos batyu leves...
2017. június 19. írta: Klarissza24

Maradékok újrahangolva: 5 perces Wonton húsos batyu leves...

Hétköznapi gyors leves, akár hétvégi maradékból... :)

Nem tudom, ki hogy van vele, de nálam, mindig marad egy kicsi ebből, egy kicsi abból, ilyenkor mindig jól jönnek a gyors ötletek...

Én mindig lefagyasztom a maradékot, sosem dobom ki, hanem felhasználom, mint például ilyen gyors levesbe… :)


 
Ha már vágyok egy kis levesre hétköznap, és a mindennapi szaladgálás miatt nincs időm nagyobb leves mennyiséget főzni, erre jól szolgálatot tesz a Wonton tészta is. Ezt a leves tésztát a lenti elérhetőségen lévő Ázsia boltba szoktam megvásárolni, és ilyenkor csak előkapom a mélyhűtőből az alapanyagokat (lefagyasztott húsleves alaplé, wonton tészta, húsos ragu) és már készülhet is a finom leveske… :)

De persze, házilag is elkészíthető a wonton, lentebb láthatod a leírást és további infókat.

A wonton tészta töltelékébe bármilyen maradék jó, pld. gombás-húsos ragu, zöldséges ragu, főtt hús stb…

Érdemes kipróbálni… :)

 

Wonton húsos batyu leves zöldhagymával
Hozzávalók:

1 csomag *Wonton tészta – leveshez valót kell vásárolni
Bolognai húsos ragu - receptet itt találsz
petrezselyem – apróra vágva - ízlés szerint
zöldhagyma – apróra vágva – ízlés szerint
egy csipet *cayenne bors
alaplé vagy csirkehúsleves, húsleves - receptet itt, itt és itt találsz
*Himalája só - az alapléhez, ízlés szerint
*ötbors őrölt fűszer - az alapléhez, ízlés szerint

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek


Elkészítés:
A wonton tésztába egy kávéskanálnyi bolognai húsos ragut teszünk, és a tészta széleit az ujjunk segítségével, melyet vízbe mártunk, végig bevizezünk, ezáltal fog összeragadni a tészta, amikor batyut formálunk.

A tésztát vegyük a kezünkbe és hajtsuk ketté, batyu formára a kezünkbe, majd csippentsük össze/hajtogassuk össze a széleit, olyan harmonika, legyező forma szerint a szélét. Én mindenképpen összecsippentem a tetejét, nehogy kijöjjön belőle a töltelék, nemcsak megtekerem, ahogy ezen a képen látható:

A felforralt alaplevet ízesítsük, a fenti fűszerekkel, majd dobjuk bele a húsos wonton tésztát, és főzzük készre, akkor jó, amikor feljönnek a batyuk a leves tetejére, pár perc alatt készen van, és már tálalhatjuk is.

Kínálásnál szórjuk meg apróra vágott zöldhagymával és petrezselyemmel.

 


Aki esetleg otthon készítené el a wonton tésztát, annak itt a recept: Ez kb 20-25 db wonton készítéséhez elegendő tészta.
Házi wonton tészta
Hozzávalók:

1 db tojás
¾ kk *Himalája só
480 ml liszt (2 csésze)
kb. 80-140 ml víz
liszt a gyúródeszka lisztezéséhez


Elkészítés:
A felvert tojást összekeverjük a sóval és 60 ml vízzel. A lisztet edénybe szitáljuk, a közepén mélyedést alakítunk ki és beleöntjük a tojáskeveréket. Vizet adagolunk hozzá és a szükséges mennyiségű vízzel tésztát gyúrunk. Elegendő néhány perces gyúrás is a sima tésztához, majd a kerekre formált tésztát lisztezett gyúródeszkán, liszttel meghintve, konyharuhával lefedve, 30 percig pihentetjük. Ezt követően nagyon vékonyra nyújtjuk, és a kinyújtott tésztát 9*9 cm-es négyzetekre vágjuk. A lisztezett tésztalapokat mélyhűtőben is tárolhatjuk.


Wonton tészta hajtogatása,
segítségképpen. Ez másik két variáció, mint amit fentebb leírtam, nekem a batyus verzió gyors hajtogatása jön be… :)

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=275&v=Nie4ZHd9GXk

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=50&v=uL3lNAhRXBA

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

 

süti beállítások módosítása